12 Bankaya Borcu Olanlar: Kredi Borçlarının Ertelenmesi İçin Yeni Açıklama

Son dakika haberi: Kredi taksit ödemelerinin faizsiz şekilde ötelenmesi için dikkat çeken açıklama yapıldı. Açıklama sonrası AK Parti , sistemdeki aksaklıkların giderilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

12 Bankaya Borcu Olanlar: Kredi Borçlarının Ertelenmesi İçin Yeni Açıklama

Faizsiz kredi ertelemesi çağrısı.

Burcu Köksal bir son dakika açıklamasında bulundu. Köksal yaptığı açıklamada , bankaların kredi borçlarını faizsiz ötelemesi gerektiğini söyledi.

TBMM Başkanına ve AK Parti grubuna yönelik konuşan Köksal, ilk olarak atama bekleyen sağlık emekçilerinin taleplerinin karşılanması gerektiğini söyledi ve  "Sayın Başkan, corona salgını döneminde sağlık emekçileri sağlıklarını hiçe sayarak canla başla mücadele etmekteler. Bir de görevde olan bu emekçilerin yanı sıra görev bekleyen, atama isteyen ancak mezun sayısına bakınca oldukça düşük sayıda atama yapılarak mağdur edilen sağlık emekçileri var ki; ortaöğretim mezunu hemşireler, fizyoterapistler, ameliyathane teknikerleri, paramedikler, acil tıp teknisyenleri, diyaliz teknikerleri, diyetisyenler, ağız ve diş sağlığı teknikerleri ve odyometri teknikerleri bunların başında gelmektedir. Bu mesleklerde olup atama bekleyen sağlık emekçilerine daha çok kontenjan ayrılmalı ve atamaları yapılarak mağduriyetleri giderilmelidir." ifadelerini kullandı.

FAİZSİZ ERTELEME

Bankaların kredi borçlarını faizsiz ertelemesi gerektiğini söyleyen Köksal, "Salgın döneminde kredi borçlarını erteleten vatandaşlara faiz işletilmektedir. Salgın dönemi ekonomik sıkıntı çektiği için kredi borcunu erteletmek zorunda kalan vatandaşa faiz işletiminden de acilen vazgeçilmelidir." dedi.

KREDİ BORCU ERTELEMESİ YAPAN BANKALAR

FAİZLİ ERTELEME

Bankalar , kredi borçlarını faizle erteliyor. Bankalara borç ötelemesi için başvuru yapan vatandaşlar , kalan vadelere faizlerin eklendiğini söyliüyor. 

AK PARTİ 'DEN AÇIKLAMA

Kredi borçlarının faizli ertelendiğinin AK Parti grubuna tekrar hatırlatılması üzerine , bu konuda aksaklıkların giderileceği bildirildi.  Yakın zamanda kredi ertelemelerinde faizle ilgili açıklama bekleniyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA