1177 TL Maaş İçin Başvurular Başladı 2020

Son dakika haberi: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ücretsiz izne ayrılanlara günlük 39 TL ödeme yapılacağını , bunun için başvuruların başladığını söyledi. İşte detaylar.

1177 TL Maaş İçin Başvurular Başladı 2020

Bakan açıkladı: Ücretsiz izin desteği başvurusu başladı.

Ahaber canlı yayınına katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ücretsiz izin verilen vatandaşlara ayda verilecek 1177 TL maaş için başvuruların başladığını söyledi. Bakan Selçuk, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ücretsiz izin için başvuru açıldı. Onu da zaten işverenlerimiz alışkın, SGK üzerinde ücretsiz izin modülü vardı. Buna yeni bir modül ekledik.

Covid 19 ücretsiz izin diye bir modül açtık SGK'da. SGK 'daki bu sistem üzerinden ; işverenlerimiz buna alışkın. Pandemi sürecinde işverenler bu sayfa üzerinden başvuru yapacak. Ve biz de bildirilen çalışanlara günlük 39 TL 'lik nakdi yardım yapacağız."

İŞE GİRMELER 3 AYLIĞINA YASAKLANDI

Bakan Selçuk, işten çıkarmaların 3 ay yasaklandığını söyledi.

BAŞVURU NASIL OLACAK?

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan, ücretsiz izne ayrılanlara günlük 39 TL ödeme yapılacak. Yapılacak ödemelerle vatandaşlar ayda 1177 TL ödeme almış olacak. 

Bunun için çalışanlar değil işverenler başvuru yapacak. İşverenler , SGK sistemi üzerinden çalışanları için ücretsiz izin maaşı başvurusu yapacak. 

1000 TL nakdi yardım başvuru detayları için TIKLAYIN