1170 TL Ne Zaman Yatacak? İşte Ücretsiz İzin Maaşları Detayları

Ücretsiz izne çıkan , işsizlik maaşından faydalanamayan vatandaşların alacağı 1170 TL 'lik aylık maaş için geri sayım sona eriyor.

1170 TL Ne Zaman Yatacak? İşte Ücretsiz İzin Maaşları Detayları

1170 TL pandemi ücretsiz izin parası ne zaman yatacak?

Koronavirüs salgını nedeniyle işsiz kalan , işsizlik maaşı alamayan ücretsiz izne çıkan vatandaşlara 1170 TL ödeme yapılacağı açıklandı. Ücretsiz izne ayrılan vatandaşlara ve işsiz kaldıktan sonra işsizlik maaşı almaya hak kazanamayanlara verilecek 1170 TL maaş için geri sayım sona eriyor.

BAŞVURU DETAYLARI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ücretsiz izin parası ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 "Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımıza 3 ay, aylık 1170 lira maaş desteği sağlanacak."

Devlet tarafından verilen bu destekten, 15 Mart'tan sonra işten çıkartılan ve işsizlik maaşı alamayan işçiler yararlanabilecek. 

İŞKUR İBAN GÜNCELLEME

Bu ödemeyi almak isteyenlerin İŞKUR sayfasında İBAN güncellemesi gerekmektedir. İBAN güncellemek için aşağıdaki adımları izleyin.

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak.

Yuykarıdaki sayfada , üst menüde bulunan İBAN BİLGİLERİNİZİ GİRMEK VEYA GÜNCELLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ linkine tıklayın ve bilgilerinizi doldurun.

ÖDEME NE ZAMAN?

1170 TL ödeme tarihi için henüz bir açıklama gelmedi. Açıklama geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN