1150 TL Yardım İçin Başvurular Başladı

81 İl ve 603 İlçede 1150 TL olarak yapılacak doğalgaz yardım başvuruları için süreç başladı. Konuyla İlgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde..

1150 TL Yardım İçin Başvurular Başladı

Dar gelirliye devlet destek süreçleri başladı. Biz de Kamu Bülteni ekibi olarak detayları ve son dakika bilgilerini aktarmaya devam ediyoruz.

Kış aylarına girilirken ısınma yardımı başvurularının başlaması ile birlikte vatandaşlar e-devlet kapısına akın ederken Bakan Derya Yanık bir son dakika açıklamasında bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada, ailelere 450 ile 1150 lira arasında doğalgaz yardımı yapılacağını, yardımlar için devlet bütçesinden toplamda 3 milyar lira para ayrıldığını söyledi. Bakan Yanık, bu yardımdan faydalanmak için abonelik şartı olduğunu da ekledi.

Bakan açıklamasında, yardımı almaya hak ettiği halde aboneliği üzerinde olmayan ailelere yardım verilmeyeceğinin altını çizdi.

Destek kapsamında ilk dönemde 331 bin 46 vatandaşa 114 milyon 257 bin 667 lira destek ödemesi yapıldı.

Bakan Yanık konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda bulundu. Rekor başvuru olduğunu söyleyen Yanık, “Müracaatlar oldukça yüksek. Öncelikli olarak inceleme ve değerlendirme doğrudan doğruya sistem üzerinden yapılıyor. Kişi müracaat ediyor. Taşınır taşınmaz mal varlığı, değerlendirmesi yapılıp ona göre sisteme alınıyor. İlk etapta inceleme ve ayıklama yapıldıktan sonra arkadaşlarımız eğer ihtiyaç görüyorlarsa yerinde inceleme yapıyorlar” dedi ve ekledi:

“Yasadan kaynaklı abonelik şartı var. Abonelik şartında da sadece kiracıların belli bir masraf yaparak abonelik yaptırmaları gerekiyor. Bu yüzden başvuru beklediğimizden biraz düşük. Ama bu programın işleyişi ile alakalı değil tamamen abonelik şartı ile alakalı. Bu konuyu da enerji bakanımızla görüştük. Bu konuda da kolaylaştırıcı bir adım atılacak. Kolaylaştıracak yöntemleri ayrıca çalışıyoruz”

Başvurular e-devlet üzerinden alınıyor.

Başvuru için TIKLAYINIZ

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /