106 TL Destek Verilecek: İhtiyaç Sahiplerine Elektrik Faturası Desteği

Yüz binlerce vatandaşa elektrik faturası desteği yapılıyor. 106 TL 'ye kadar yapılan elektrik faturası desteği için başvuru detayları haberimizde.

106 TL Destek Verilecek: İhtiyaç Sahiplerine Elektrik Faturası Desteği

Vatandaşlara elektrik faturası desteği.

İhtiyaç sahiplerine geçtiğimiz yıldan bu yana elektrik faturası desteği veriliyor. Ancak binlerce vatandaş, bu destekten habersiz. Biz de kamubulteni.com olarak bu desteğin detaylarına bu haberimizde yer verdik. İşte elektrik faturası desteği.

Aile yardımları kapsamında şimdiye kadar on binlerce vatandaşa verilen elektrik faturası desteği hala devam ediyor. Düzenli sosyal yardımlardan faydalanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan elektrik faturası desteği PTT aracılığıyla vatandaşlara veriliyor. 

KİMLER ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİNDEN FAYDALANABİLİYOR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada , ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen elektrik faturası desteğinin başvuru koşullarına şu şekilde yer verildi:

"3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ile 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında düzenli sosyal yardım almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden haneler faydalanmaktadır."

NE KADAR DESTEK VERİLİYOR?

Elektrik faturası desteği, harcanan elektrik miktarına göre ve o evde yaşayan kişi sayısına göre verilir. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kişi sayısına göre yapılan destek miktarları şu şekilde:

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh,
3 kişilik hanelere aylık 100 kWh,
4 kişilik hanelere aylık 125 kWh,
5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh karşılığı TL.

2020 fiyatlandırmasına göre 1kWh elektrik 0,71 kuruş. 150 kWh elektrik ise 106,5 TL 'dir. Vatandaşlara 106 TL 'ye kadar destek ödemesi yapılıyor.

BAŞVURU ŞEKLİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp, hak sahiplerini gösterir liste her ay Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından Bütünleşik Sosyal Yardımlar Bilgi (BSYB) Sistemi üzerinden hazırlanmaktadır. Hak sahibinin TC Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir."

Elektrik faturası desteği başvurusu yapacakların sosyal yardım başvurusu yapması gerekmektedir. Açık Kapı sayfasından sosyal destek başvurunuzu yapabilirsiniz. Açık kapı başvuru linki ve detaylarına gitmek için TIKLAYIN

ÖDEME NASIL YAPILIR?

Elektrik faturası destek ödemesi PTT aracılığyla ödenir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA