1000 TL Corona Nakit Yardımı Başvurusu E Devlet'ten-Kimler Yararlanacak?

Son dakika haberi: Bakan Albayrak ile Bakan Selçuk önceki gün 1000 TL corona yardımı nakit müjdesini vermişti. Yapılan açıklamada başvuruların e Devlet kapısı üzerinden alınacağına yer verildi. İşte detaylar.

1000 TL Corona Nakit Yardımı Başvurusu E Devlet'ten-Kimler Yararlanacak?

1000 TL corona yardımı daha yapılacak.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında milyonlarca kişiye daha 1000 TL nakit yardım yapılacak. Konu ile ilgili müjdeli açıklama önceki gün Haizne ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'tan gelmişti. Bakan Albayrak yaptığı açıklamada, milyonlarca kişiye , işini kaybedenlere nakit desteği yapılacağını söyledi. Öte yandna ücretsiz izin alanlara da maaş desteği verilecek.

Bakan Albayrak 'ın açıklaması şu şekilde:

ÇALIŞMA BAKANLIĞI AÇIKLADI

Aile,  Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bakan Albayrak 'ın bu açıklaması sonrası bir açıklamada bulundu ve “Söz konusu destek programının 2. fazının başlayacağı müjdesini Sayın Cumhurbaşkanımız dün kamuoyu ile paylaştı. Bu kapsamda; 2. fazda halihazırda sosyal yardım alan ve 1. fazda dağıtılan 1.000 TL'lik destekten faydalanmamış, 2 milyon 300 bin haneye 1.000’er TL nakdi destek vereceğiz. 1. fazda olduğu gibi vatandaşlarımızın herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmayacak ve yardımlar evlere götürülecek.” dedi.

E DEVLET 'TEN BAŞVURU ALINACAK

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, 3. faz yardımlar için e devlet üzerinden başvuru alacaklarını duyurdu. Bakan, “3. Faz sosyal yardımdan, daha önce bu yardımdan faydalanmamış haneler faydalanacak ve söz konusu başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Koronavirüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş, ihtiyaç sahibi tüm kesimlere el uzatacağız.” dedi.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Yeni yardım, geçtiğimiz gün 1000 TL nakit yardımı alan vatandaşlara verilmeyecek. 1000 TL 'lik yardım için önümüzdeki günlerde başvuru şartları açıklanacak. Peki sizce kimlere verilmeli? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

BAŞVURU EKRANI NE ZAMAN AÇILACAK?

E Devlet kapısı üzerinden yapılacak başvurular için Nisan ayının ortalarında başvuru ekranının açılması bekleniyor. 

BAŞVURU EKRANI AÇILDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN