1000 TL Corona Nakdi Yardımı Açıklaması

1000 TL korona nakdi yardımı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, korona nedeniyle 1000 TL nakit yardımı yapılması planlanan kişilere ve yardım başvurularının alınması sürecinde son duruma yer verildi.

1000 TL Corona Nakdi Yardımı Açıklaması

Koronavirüs nedeniyle 1000 TL yardım daha yapılacak.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle devletin vatandaşlara yardımlarına bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada 1000 TL 'lik nakit ödemenin ardındna milyonalrca kişiye daha 1000 TL nakdi yardımı yapılacağına yer verilmişti.

BİRİNCİ FAZ ÖDEMELERİ YAPILDI

Geçtiğimiz haftalarda birinci fazda bulunan vatandaşlara 1000 TL 'lik nakdi yardım yapıldı. Birinci fazdaki vatandaşlar şu şekildeydi:

"Yaşlı Aylığı,

Engelli Aylığı,

Engelli Yakını Aylığı,

Silikozis Aylığı,

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım,

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım,

Öksüz Yetim Yardımı,

Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı,

Şartlı Eğitim Yardımı,

Şartlı Sağlık Yardımı,

Çoklu Doğum Yardımı,

Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı

İKİNCİ FAZ İÇİN BAŞVURU YOK

İkinci fazda bulunan vatandaşlar 1000 TL 'lik nakdi yardımdan faydalanamamıştı. Yapılacak yeni 1000 TL 'lik nakdi yardımın bu kapsamdaki vatandşlara verilmesi planlanıyor. 

ÜÇÜNCÜ FAZ NEYİ KAPSAYACAK?

Yardım programlarının 3. bölümünde kaç haneye yardım yapılacağı henüz belli değil. Bu fazda , sosyal yardım havuzunda yer almayan ancak korona nedeniyle zor durumda olan , işyeri kapanan ve işten çıkarılan kişilere ödeme yapılması hedefleniyor. 

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Kişinin birkaç ay önce çok iyi geliri olabilir, evi olabilir, iyi yaşam standartları olabilir, ancak koronavirüs nedeniyle işletmesi kapanmıştır, kendisi de maddi zorluğa düşmüştür. Hedef tam olarak bu kişilere ulaşabilmek. Koronavirüsün maddi olarak zarar verdiği herkes bu kapsama girecek" denildi. 

BAŞVURULAR ALINACAK

3. faz ödemeleri için başvurular alınacak. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar için önümüzdeki günlerde bir başvuru ekranı açılacak. E Devlet üzerinden talepler toplanacak ve talepler değerlendirildikten yardım alacak kişiler belirlenecek. 

YARDIM MİKTARI ve NASIL ÖDENECEĞİ BELLİ OLDU

Yardım miktarı 1000 TL olacak. Nakdi yardım PTT aracılığıyla evlere kadar getirilecek. 

BAŞVURU NE ZAMAN?

Başvuru için e Devlet 'te yeni sayfa oluşturuluyor. Bu sayfadan başvurular alınacak. Hazırlıklarda son aşamaya gelindi ancak net bir tarih verilmedi. Başvuru ekranı açıldığı anda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN