1000 TL Başvurusu ve Sonuç Açıklaması Geldi (Başvuru Nasıl Yapılır , Sonuç Sorgulama Sayfası , Kapsam Dışı)

1000 TL pandemi destek başvurusu devam ediyor. E Devlet 'ten yapılan açıklamada sonuç sorgulama ekranı , başvuruda son durum ekranının açıldığı ve başvuru sayfasında herkes için başvuruların devam ettiğine yer verildi.

1000 TL Başvurusu ve Sonuç Açıklaması Geldi (Başvuru Nasıl Yapılır , Sonuç Sorgulama Sayfası , Kapsam Dışı)

1000 TL başvuru ekranı yeniden açıldı.

Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşayan vatandaşlara 1000 TL korona nakdi desteği sağlanmaya devam ediyor. 1 ve 2 'nci faz destek ödemelerinde , devletten sosyal yardım alan vatandaşlara ödeme yapılmıştı. 3 'üncü faz destek ödemesinde ise ihtiyaç sahibi olan tüm vatandaşlara destek ödemesi yapılacağı açıklandı.

KİMLERE VERİLMEYECEK?

Üçüncü faz destek ödemesinden faydalanamayacak kişiler şu şekilde açıklanmıştı:

BAŞVURU EKRANI YENİDEN AÇILDI

Hafta içi korona nakdi yardımı TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılıyordu. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son hanesi 0 olanlar Pazartesi, 2 olanlar Salı, 4 olanlar Çarşamba, 6 olanlar Perşembe ve 8 olanlar Cuma günleri başvuru yapabiliyordu.

Cumartesi ve Pazar günlerinde ise tüm vatandaşlar 1000 TL için başvuru yapabiliyor. 

Cumartesi gününün gelmesi ile birlikte e Devlet 'ten bir açıklama yapıldı ve 1000 tL korona nakdi yardım başvuru ekranının herkes için açıldığına , başvuruların alınmaya devam edildiğine yer verildi.

Başvuru yapmak isteyenlerin aşağıdaki sayfaya gitmesi gerekmektedir:

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA yazan linkten giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra sizden istenen bilgileri eksiksiz şekilde girin ve başvurunuzu yapın.

E DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

e Devlet şifresi almak için size en yakın PTT şubesine gitmeniz gerekmektedir. PTT 'den e devlet şifrenizi alabilir ve turkiye.gov.tr adresinden pandemi 1000 TL sosyal destek başvurunuzu yapabilirsiniz.

e Devlet şifresi internet üzerinden verilmemektedir. 

SONUÇLAR AÇIKLANIYOR

1000 TL korona nakdi yardım başvuru süreci hakkında açıklama da yapıldı. Yapılan açıklamada 1000 TL başvurusunda son duruma yer verildi. Başvurunuzda son durumu öğrenmek için yukarıdaki başvuru linkine tıklayın. Tıkladıktan sonra e Devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza başvuru durumunuz çıkacaktır. 

1000 TL ÖDEMELERİ YAPILIYOR

1000 TL başvurusu yapan ve almaya hak kazanan vatandaşların bu ödemeleri , başvuru sırasında verilen İBAN 'a gönderiliyor. İBAN girmeyenlere ise PTT aracılığıyla ödemeler yapılıyor. 

Kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

KAPSAM DIŞI NE DEMEK?

Kapsam dışı demek, başvurunuzun olumsuz sonuçlandığı anlamına gelmiyor. Kapsam dışı , başvurunuzun SYDV 'ye iletildiği ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı tarafından değerlendirmenin yapılmaya devam edildiği anlamına gelmektedir.