10 Milyon Kişi Başvurdu: Bedava Elektrik Desteği

Milyonlarca kişiye elektrik faturası desteği veriliyor. Peki destekten yararlanmak için aranan şartlar nelerdir? Destek miktarı ne kadar? İşte detaylar.

10 Milyon Kişi Başvurdu: Bedava Elektrik Desteği

Geliri düşük olanlara bedava elektrik.

10 milyon vatandaşın elektrik borcu devlet tarafından ödenmektedir. Geçtiğimiz yıl seçim vaadi olan elektrik desteği ödemeleri devam ederken , birçok vatandaşın henüz bundan haberi yok. Biz de vatandaşları uyarmak , bilgilendirmek için yazımızı yazdık.

1 Mart 2019 tarihinde dar gelirli vatandaşlara elektrik tüketim desteği verilmeye başlanmıştı. Yapılan açıklamada uygulamanın bu yıl da devam edeceğine ve bu kapsamda 2 milyon 22 bin eve elektrik tüketim desteği verileceğine yer verildi. Söz konusu düzenlenme 10 milyon kişiyi kapsıyor. 

EVDE YAŞAYAN SAYISINA GÖRE DEĞİŞİYOR

Evde yaşayan kişi sayısına göre elektrik tüketim desteği değişiyor. En düşük 53 TL destek ödemesi yapılırken 5 kişiden fazla ailelere 106 TL destek veriliyor. 

İşte evde yaşayan kişi sayısına göre elektrik tüketim desteği:

- 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat 53 TL

- 3 kişilik aylık 100 kilovatsaat 71 TL

- 4 kişilik aylık 125 kilovatsaat 88 TL

- 5 ve daha fazla kişilik hane 106 TL.

ÖDEME PTT' DEN YAPILACAK

Dar gelirli vatandaşlara elektrik faturası destek ödemesi PTT 'den alınıyor. Devletten düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlar, PTT'ye geçerli kimlik belgesi ve meslek elektrik faturasını verecek ve bu yardımdan faydalanabilecek. 

Elektrik tüketim desteğinden faydalanmak isteyenlerin Türk vatandaşı olması gerekmektedir. 

HANGİ EVLERE DESTEK VERİLECEK?

En çok merak edilen konu ise , hangi hanelere elektrik desteği verileceği. Geçen sene yapılan düzenlemede elektrik tüketim desteği alabilmek için evde asgari ücretin 3'te birinden az para girmesi gerekmektedir. Bu tutar 2020 yılı için 701 TL. 

4 kişilik bir ailenin geliri 2 bin 804 TL'nin altında ise bu vatandaşlar, elektrik tüketim desteğinden faydalanabiliyor. 

BAŞVURU

Başvuru yapmak için gelir belgenizle birlikte il veya ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat edebilirsiniz. 

Siz de bu haberi yakınlarınıza göndererek onların da destekten haberdar olmasını sağlayabilirsiniz. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA