1 Mart'ta Yeni Dönem Başlıyor: Bankalarda Hesap Açma Kapatma Değişiyor

1 Mart 2021 tarihinden sonra bankacılıkta yeni sisteme geçiliyor. Artık dijital ortamdan hesap açma kapama işlemleri yapılabilecek.

1 Mart'ta Yeni Dönem Başlıyor: Bankalarda Hesap Açma Kapatma Değişiyor

Bankalarda yeni dönem başlıyor.

Bankacılık sisteminde bir düzenlemeye gidilecek. Gelen son bilgilere göre artık internet üzerinden hesap açılışı kapanışı yapabilecek. 1 Mart 2021 tarihinden sonra artık bu durum dijital ortama taşınacak.

Son dönemlerde hemen hemen tüm işlemler internet ortamına taşındı. Vatandaşlar hemen hemen tüm işlemlerini internet üzerinden yapılabiliyor. Mart ayında başlayacak düzenleme ile artık bankacılıkta halihazırda kurye veya hiçbir insan faktörü ortadan kaldırılacak. Artık görüntülü görüşme ile müşteri başvurusu yapılabilecek ve bu şekilde bankaya gitmeye gerek kalmayacak.

BİR SÜREDİR KURYE İLE YAPILIYORDU

Bankalar, pandemi sürecine girilmesi ile birlikte hesap açma işlemlerini kurye le yapılıyordu. Bu da hem zaman kaybı hem de kağıt masrafına neden oluyordu.

TEK ŞART

1 Mart tarihinden sonra finansal işlemlerde köklü bir değişiklik yapılacak. Yapılacak değişiklik ile birlikte artık 18 yaşından büyük olan herkes kimlik tespiti ve sözleşme ile dijital ortamda yapılabilecek. Islak imza ile fiziki kimlik doğrulama zorunluluğu ortadan kalkacak. Dakikalar içinde bir kişi hesap açabilecek ya da kapatabilecek. Bunun için tek şart ise 18 yaşından büyük olmak.

1 Mart tarihinden sonra bankalar kademeli olarak bu sisteme geçiş yapacak.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA