1 BTC Fiyatı Çakıldı: Bitcoin'nde Düşüşün Nedeni Açıklandı

Son dakika haberi: Bitcoin çakıldı. Yaşanan büyük düşüşün nedeni hakkında az önce açıklama geldi.

1 BTC Fiyatı Çakıldı: Bitcoin'nde Düşüşün Nedeni Açıklandı

Bitcoin'i düşüren bir açıklama daha.

Dünyanın en zengin insanlarından olan Bill Gates, Bitcoin ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. ABD Hazine Bakanı 'nın yaptığı açıklama sonrası düşüşe geçen Bitcoin'de Bill Gates'in açıklamaları sonrası düşüş yeniden başladı.

Elon Musk'ın son günlerdeki açıklamaları ile yükselen Bitcoin'de düşüş hızlandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre 1 Bitcoin fiyatı 320 bin liraya kadar geriledi ve 2 gün önce 400 bin lira iken 2 günde 80 bin lira değer kaybetti. 

İŞTE NEDENLERİ

Bill Gates yaptığı son dakika açıklamasında, "Elon’un tonlarca parası var ve bu konuyu biliyor. Bitcoin’in yükselip alçalmasıyla ilgilenmiyorum. Fakat çok parası olmayıp bu işe girmeye çalışanlar beni endişelendiriyor. Bitcoin Elon için uygun. Bitcoin konusuna çok üstten bakmıyorum ama eğer Elon kadar paranız yoksa dikkatli olmakta fayda var. Biz bir çıktısı olan şeylere yatırım yapıyoruz. Bitcoin çok enerji harcıyor, üstelik kimliğinizi belli etmeden anonim işlem yapabiliyorsunuz ve yaptığınız işlem geri alınamıyor. Gates Vakfı olarak dijital para birimine yatırım yapıyoruz biz de. Fakat bizimkinde kimin ne yaptığı belli oluyor. Dijital para iyi bir şey." dedi.

ABD 'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen dün yaptığı açıklamada, "Bitcoin'in bir işlem mekanizması olarak yaygın olarak kullanıldığını düşünmüyorum. Korkarım çoğu zaman yasa dışı finansman için kullanılıyor. İşlemleri gerçekleştirmenin son derece verimsiz bir yolu ve bu işlemlerin gerçekleştirilmesinde tüketilen enerji miktarı şaşırtıcı. Oldukça spekülatif bir varlık. Bence insanlar aşırı derecede oynak olabileceğinin farkında olmalı. Yatırımcıların yaşayabileceği potansiyel kayıplar konusunda endişeliyim." dedi.