0-6 yaş çocuğu olan tüm annelere ücretsiz verilecek!

0-6 yaş grubundan çocukları olan tüm anneleri ilgilendiriyor! Artık bu yaşta çocuğu olan tüm annelere ücretsiz verileceği duyuruldu.

0-6 yaş çocuğu olan tüm annelere ücretsiz verilecek!

Alım gücü azaldıkça hayat pahalılığı yükü giderek ağırlaşıyor. Özellikle çocuğu olan ailelerin yükü çok daha fazla. Bu noktada yeni bir proje başlatılacak ve bu yeni proje ile 0-6 yaş grubunda çocuğu olan tüm ailelere kolaylık sağlamak amacı ile birçok imkanlar getirilecek.

Sosyal devletin bir anlayışı olarak öne sürülen bu projeye göre 0-6 yaş grubundan çocuğu olan tüm annelere toplu ulaşım kartları ücretsiz verilecek. Böylelikle anneler, çocuklarını kreşlere götürürlerken tüm toplu ulaşım araçlarından ücretsiz bir şekilde faydalanmış olacak.

Annelere ücretsiz ulaşım kartı verileceğini kendi seçim vaatleri arasında sıralayan Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu;

HER ANNEYE ÜCRETSİZ ULAŞIM KARTI

Ekonomik krizin en ağır yükünü taşıyanların başında kadınlar geliyor. Hem çocuklarımızın nitelikli eğitime erişmesi hem de kadınların iş hayatına katılımını desteklemek için kreşleri arttıracağız.

Ayrıca, kadınların sosyal hayat katılımını teşvik etmek amacıyla yerel yönetimler vasıtası ile ücretsiz anne kartı yaygınlaştıracağız.