Sürücü Belgesi Olanlar ve Alacaklar Dikkat: Ehliyette Değişiklik Yapılacak

Ehliyet alan ve alacak vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada bazı değişikliklerin yapılacağını söyledi. İşte o açıklama.

Sürücü Belgesi Olanlar ve Alacaklar Dikkat: Ehliyette Değişiklik Yapılacak

Ehliyet alacaklar ve alanlar dikkat: Yeni düzenlemeler geliyor.

Ankara 'da düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , sürücü belgesi alma sürecinde bazı değişiklikler olabileceğini söyledi. 

Trafik kazalarının azaltılması , karayollarında alınması gereken önlemleri, elektronik denetleme sistemlerinin takibi için çalışmaların yoğun şekilde olacağını söyleyen Bakan Soylu, "Bazı değişiklikler yapabiliriz. Ehliyet verirken daha neler yapabiliriz? Eğitimler yeterli mi? Sürücü belgesi verirken adaylarda aranacak kriterlerde nasıl düzenlemeler yapabiliriz ona bakacağız." dedi. 

"Sağlıtkan eğitime değişikliker yapılabilir. Eğitimler yeterli mi? Sağlık koşulları yeterli mi? bu konuda değişikler yapılabilir mi? Bunları değerlendireceğiz."

Bakan Soylu açıklamasında şunları söyledi:

"Tüm dünyada yatay seyeden grafik, bizde yukarıdan aşağıya seyrediyor. Çünkü yukarıdan aşağıya geldiğimizde bundan sonra yata bir seyir ortaya koyar. Yatay seyirden yukarıya doğru bir seyir ortaya koymak için en ince teferruatlara , hem imkanlara hem tecrübelerimizin öngördüğü meselelere bir politika belgesi olarak yaklaşmak. Bu toplantılar ve sonrasındaki kordinasyon başarını peyder pey gerçekleştireceğiz.

SÜRÜCÜ KURSLARINDAKİ EĞİTİMLER

Sürücü kurslarındaki eğitimlerden okullardaki eğitimlere dikkatli olmamız , iyi anlatmamız lazım. 

2019 'da milyonlarca öğrenciye eğitim verdik bu yıl da milyonlarca öğrenciye eğitim vereceğiz. Trafik kazalarını azaltmak istiyorsak eğitimlere önem vermeliyiz. Her öğrenci trafik konusunda en donanımlı birey haline gelecek.

Ailelerini çevresini uyararak emniyet kemeri takmasını, cep telefonu ile konuşmamasını ve diğer kurallara da uymasına teşvik edecek.

Bunu tüm kurumlarımızda el birliği iel gerçekleştirirsek , hem takip edersek, hem politikalarımızı anbean izlersek sonuç alırız.

Trafikte kılcallara iniyoruz. Dünyadaki örneklere ve tecrübelerimize bakarak daha sıkı denetimler sağlayacağız. "

5 BİN 800 EMNİYET PERSONELİ TRAFİK BİRİMİNE ATANDI

2018 yılından bu yana 5 bin 800 'den fazla emniyet personelinin trafiğe verildiğini söyleyen Bakan Soylu, ehliyet ve trafik tescil belgeleri ile ruhsatların noterler ile nüfusa verildiğini, burada boşa çıkan polislerin trafiğe verildiğini söyledi. 

Peki sizce ehliyet alma, sürücü kurslarındaki eğitmlerde nasıl değişiklikler olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Kadın erkek diğer adaylar bu adreste: Ankete katılmak için  TIKLA KATIL