2021 DGS Başvuruları Başladı

ÖSYM'nin resmi sayfasından 2021 Dikey Geçiş Sınavı başvurularının başladığına ilişkin resmi duyuru yayımlandı.

2021 DGS Başvuruları Başladı

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 11 Temmuz 2021 tarihinde uygulanacak DGS için başvuruların 21-31 Mayıs tarihlerinde alınacağı belirtildi.

Başvurular ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sisteminden Alınacak.

Başvuru yapmak isteyen adaylar ilgili sayfadan ÖSYM şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile işlemlerini tamamlayabilecekler.

2021 DGS'ye ilişkin tüm detaylara ÖSYM'nin resmi sayfasından erişilebilecek.

Resmi duyuruda şu ifadeler yer aldı: 

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS), 11 Temmuz 2021 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 21 – 31 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 12.15'ten itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

2021-DGS’de her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2021-DGS Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Kılavuz ve Diğer Detaylar için: https://www.osym.gov.tr/TR,21121/2021-dgs-basvurularinin-alinmasi-21052021.html