2020 DGS Tercihleri Sona Eriyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 2020 DGS için tercih sürecinin sona ereceğini hatırlattı. 2020 DGS tercih sonuçları için ise henüz bir açıklama yapılmadı.

2020 DGS Tercihleri Sona Eriyor

2020 Meslek Yükseokulları ile Açıköğretim Ön Lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine dikey geçişi için tercihleri bugün saat 23.59'da sona erecek. Adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden tercihlerini ÖSYM şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile yapabilecekler. DGS Tercih sonuçları ve diğer detaylar yine ÖSYM'nin resmi sayfalarından ilan edilecek. ÖSYM'nin sosyal medya hesaplarından yapılan hatırlatmada şu ifadeler yer aldı:

Resim

YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLAR İLAN EDİLDİ

ÖSYM'den yapılan duyuruda, kayıt işlemlerinin 5-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleşeceği belirtilirken, adayların sonuc.osym.gov.tr adresinden yerleştirme sonuçlarına göz atabileceği belirtildi. Resmi duyuruda ayrıca şu ifadeler yer aldı: 

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2020-2021 öğretim yılı için adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 02 Ekim 2020 tarihinde saat 10.30'dan itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 05 – 09 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 05 – 07 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

RESMİ DUYURU VE SAYISAL VERİLER İÇİN : https://www.osym.gov.tr/TR,20559/2020-yks-ek-yerlestirme-sonuclari-aciklandi-02102020.html