2020 DGS Ne Zaman Yapılacak? Sınav ve Başvuru Tarihleri

2020 yılı Dikey Geçiş Sınavı ne zaman yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı başvuruları 2020 yılında hangi tarihlerde alınacak? İşte 2020 DGS ile ilgili bilgiler.

2020 DGS Ne Zaman Yapılacak? Sınav ve Başvuru Tarihleri

2020 DGS sınav ve başvuru tarihleri.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı her yıl dikey geçişle lisans bölümlere geçecek öğrenciler için sınav yapıyor. Bu yıl Haziran ayı sonunda yapılan ve sonuçları geçtiğimiz haftalarda açıklanan Dikey Geçiş Sınavı 'nda tercih süreci devam ediyor.

2019 DGS 'de umduğunu bulamayan , DGS 'ye giremeyen ve bu sene mezun olacak adaylar , 2020 yılında yapılacak Dikey Geçiş Sınavı 'nın tarihini , başvuru tarihlerini araştırmaya başladı.

KİMLER DGS 'YE BAŞVURU YAPABİLİR?

DGS 'ye başvuru yapacak adaylarda aranan koşullar şu şekilde;

  • Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.
  • Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılır.
  • Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

2020 DGS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

2020 yılında da ÖSYM Başkanlığı DGS düzenleyecek. Merkezi şekilde 81 şehirde yapılacak sınavın başvuruları Nisan ayında alınacak. 2019 yılında 26 Nisan-8 Mayıs 2019 tarihleri arasında sınav başvuruları alınmıştı. 2020 yılında da yine Nisan ayında sınav başvurularının alınması bekleniyor.

SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

2020 senesinde DGS başvuruları sornası sınavın, 81 şehirde Haziran ayının son günlerinde yapılması bekleniyor. 

2020 DGS BAŞVURUSU BAŞLADIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN