11 Temmuz DGS için Sınav Yerleri Duyurusu Bekleniyor

ÖSYM’nin 11 Temmuz’da uygulayacağı 2021 DGS için geri sayımda sona geliniyor. Kısa süre içerisinde 2021 DGS sınav yerleri duyurusunun da yayımlanmasının ardından adaylar 11 Temmuz’da 150 dakika sürecek sınav için bekleyişe koyulacak.

11 Temmuz DGS için Sınav Yerleri Duyurusu Bekleniyor

ÖSYM’nin resmi sayfasından 21-31 Mayıs 2021 tarihleri arasında başvuruları alınan, daha sonra 8 Haziran’da geç başvuru süreci tamamlanan DGS’de geri sayımda sona geliniyor.

2021 DGS sınav yerleri duyurusunun kısa süre içerisinde ÖSYM tarafından yayımlanması bekleniyor.

2021 DGS 11 Temmuz’da saat 10.15’te yapılacak, sınav 150 dakika sürecek.

2021 DGS ile ilgili yapılan resmi bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

  • 1.9.  Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2’de verilmiştir. Adayların, tercihlerini sadece bu tabloda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo-1’deki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir.
  • 1.10.  Sınavın uygulanmasında ve sonuçların değerlendirilmesinde aday tarafından verilen bilgiler esas alınacağından, Aday Başvuru Formlarına yazılan bilgilerdeki eksikler ve yanlışlar yüzünden doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır. Aday Başvuru Formunda yanlış/yanıltıcı beyanda bulunan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir.
  • 1.11.  Engelli/sağlık sorunu olan adayların başvurularını yapmadan önce kılavuzun ENGELLİ/SAĞLIK SORUNU OLAN ADAYLAR VE SAĞLIK DURUMU/ENGEL BİLGİ FORMUNUN DOLDURULMASI maddesini dikkatle okumaları, buna göre SAĞLIK DURUMU/ENGEL BİLGİ FORMUNDA yer alan durumlardan kendilerine uygun olan seçenekleri işaretlemeleri gerekir.
  • 1.12.  Sınavın ve sınav/yerleştirme sonuçlarının geçerli sayılabilmesi için adayların bu kılavuzdaki tüm kurallara uyması zorunlu olup, sınav kurallarına uymayan adayların sınavları iptal edilecektir. Sınavdan sonra bile olsa bu kurallara uymadığı tespit edilen adayların, sınav ve yerleştirme sonuçlarından doğan hakları iptal edilecektir. Sınava girmek ve başarılı olmak, kanun, tüzük, yönetmelik ve diğer mevzuatta yer almayan bir hakkı adaylara vermez.