Denizli’de 8 asırdır düzenlenen Sudan Koyun Geçirme Festivali kapsamında kınalı koçlar, çobanlarının arkasından bir bir atlamaya başladı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı festival yoğun ilgi ile takip ediliyor.
Bu yıl çobanlar verilecek olan ödüllerin yangın bölgelerine gönderileceğini belirten Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “bu sene festivalimizin 848’incisini yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Festivalin em özelliği Türkiye’de tek olması. Ayrıca burada Türklerin insan sevgisi kadar hayvana ne
kadar değer verdiğinin en güzel örneklerinden bir tanesi. Bu yıl çok önemli bir durum var. bu sene ödülleri ve elde edilen tüm paraları Antalya ve Muğla’da orman yangınlarının olduğu köylere bağışlayacak” dedi.