Yeni Parti İddiası Hakkında Flaş Açıklama: Muharrem İnce Anket Yaptı

Yeni parti iddiaları siyaset gündemini meşgul ederken konu ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. İsmail Saymaz, Muharrem İnce'nin anket yaptırdığını söyledi.

Yeni Parti İddiası Hakkında Flaş Açıklama: Muharrem İnce Anket Yaptı

Muharrem İnce 'nin yeni parti kuracağı iddiaları sonrası ilk anket açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağı iddiaları son günlerde siyasetin gündem konusu oldu. Bu iddialar sonrası önceki akşam bir haber kanalına konuk olan Gazeteci Araştırmacı İsmail Saymaz, İnce'nin parti genel başkanlık hedefinden umudunu kestiğini ve anklet yaptırdığını söyledi. 

Canlı yayında konuşan İsmail Saymaz, Muharrem İnce 'nin yeni parti kuracağına yönelik iddialar ile ilgili "Kurultaydan önce çevresindeki bir grup insanla bir çalışma yürütüyordu. Türkiye'nin dert sorunları adı altında. Buradan parti için bir çıkış yaratacaklardı. Akademisyenlerle bir çerçeve yaratıldı." dedi. 

Kurultay sürecine de dikkatleri çeken İsmail Saymaz  şu ifadeleri kullandı:

"İnce 'Tablo bu şekilde olduğu sürece ben ne CHP'de genel başkan ne de CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olabilirim' dedi. Kongre bittikten sonra kendisine yakın Şahin Öztürk'ün Çağdaş Araştırmalar Merkezi'ne bir anket yaptırdı. Bu anket, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Antalya ve İzmir'de 4 bin 500 kişi ile yüz yüze yapıldı. CHP'ye oy verilmiş kişilere iki soru soruldu. 'CHP'nin genel başkanı kim olmalı?' diye soruluyor. Cevapların yüzde 54.5'i 'İnce olmalı' diyor, yüzde 16'sı 'Kılıçdaroğlu' diyor. Geri kalanları da İmamoğlu'nun ismini veriyor. 'İnce parti kurarsa oy verir misiniz?' diye soruluyor. Yüzde 9'u oy verebileceğini söylüyor. Bunun dışında iki araştırma daha yapılıyor. Bunlardan birinde 'İnce oy veririm' diyenlerin oranı yüzde 8, diğerinde ise yüzde 14 olduğu sonucuna ulaşılıyor"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA