Üniversiteli İşçilerin Talepleri TBMM'de

TBMM Genel Kurulu 'nda konuşan CHP Milletvekili Kani Beko , üniversiteli işçilerin sorunlarını dile getirdi.

Üniversiteli İşçilerin Talepleri TBMM'de

Üniversiteli işçiler için açıklama.

TBMM Genel Kurulu 'nun önceki günkü oturumunda konuşan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko , üniversiteli işçilerin hak kayıplarına değindi ve bir düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

Beko yaptığı açıklamada, "4857 sayılı İş Kanunu’na göre 4/D statüsünde çalışan daimî kadrodaki üniversite mezunu işçilerin kurumlarında yan yana çalıştıkları memur ve sözleşmeli çalışanlarla aynı üniversitelerin aynı bölümlerinden mezun olmalarına ve aynı işleri yapmalarına rağmen statü farkları bulunmaktadır." dedi.

ÖZLÜK HAKLARI

Üniversiteli işçilerin özlük haklarına da değinen ve hak kayıplarına dikkatleri çeken Beko, "Üniversite mezunu işçiler tayin, nakil, terfi, görevde yükselme ve imza yetkisi gibi özlük haklarından faydalanamamaktadırlar; mesleki toplantılara, seminerle, eğitimlere de katılamıyorlar. İşçiler arasında başka bir kuruma tayin ve atama durumu olmadığından aile bütünlüğü bozulmakta, anne ve babalarından, eşlerinden ve çocuklarından ayrı yaşayanlar bulunmaktadır. Aynı iş yerlerinde çalışıp da aynı işleri yapan personel arasında statü farkının olması ve bu statü farkından kaynaklı maddi ve manevi kayıpların söz konusu olması hem iş barışını hem de iş verimini olumsuz bir şekilde etkilemektedir." dedi.

Diğer işçilerle bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA