TYP ve Taşerona Kadro, Maaş Zammı Açıklaması

Son dakika haberi: Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nde konuşan Ömer Fethi Gürer, taşerona kadro, kadroya geçen işçilerin maaş zammı ve TYP işçilerine kadro konuları konusunda çağrıda bulundu.

TYP ve Taşerona Kadro, Maaş Zammı Açıklaması

Taşerona kadro, maaş zammı ve TYP işçilerine kadro çağrısı.

TBMM Genel Kurulu 'nda konuşan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilerin kadro sorunu, kadroya geçen işçilerin maaş sorunu ve TYP işçilerinin sorunlarını dile getirdi. 

Genel Kurul'da söz alan Gürer şunları söyledi:

"Kamuda çalışan taşeron firmalardaki işçiler hâlihazırda kadro verilmediği için büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Millî Eğitim, Tarım ve Orman, Ulaştırma ve Altyapı, Sağlık Bakanlıkları, kamu iktisadi teşekkülleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde dahi işçiler kadro beklemektedir."

KADROYA GEÇEN İŞÇİLER

"Taşeronla ilgili 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle sözde kadro verilenler de köle gibi çalıştırılmaktadır, hakları verilmemektedir, iki yıldır ücret artışları yapılmamıştır, özlük hakları verilmemiştir, tayin hakları dahi yoktur. Belediye şirketlerini alanların da mağduriyeti devam etmektedir. 31/10/2020 tarihinde toplu iş sözleşmesinde olsun, taşerondan geçen işçilerin hakları verilmelidir."

TYP

"Millî Eğitim Bakanlığı gibi on ay çalıştırılıp iki ay işsiz bırakılanların, hakları verilmeyen binlerce işçinin de sürekli çalışma kadrolarına alınmaları şarttır."

"KADROLAR VERİLMELİDİR"

"Kiralık araç şoförleri, kara yolu, demir yolu, sağlık çalışanları, pandemi sürecinde ciddi mağduriyetler yaşadılar, kadroları verilmelidir."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA