TYP Personellerine Kadro ve Maaş Zammı Açıklaması

TBMM'de açıklamada bulunan Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Toplum Yararına Program kapsamında çalışan personellere kadro ve maaş zammı verilmesini istedi.

TYP Personellerine Kadro ve Maaş Zammı Açıklaması

TYP Personelleri ile ilgili son dakika açıklaması.

TBMM 'de söz alan Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, TYP personelleri için dikkat çeken açıklamada bulundu. TYP personellerinin haklarının iyileştirilmesi gerektiğini söyleyen Önal, yüz binlerce insanın bu durumda mağdur edildiğini söyledi. 

"Ülkemizin en büyük problemi olan işsizliğe geçici çözüm üretebilmek amacıyla İŞKUR tarafından uygulamaya konulan toplum yararına programlar birçok sorunu da beraberinde getirmiştir." diyerek sözlerine başlayan Önal, " TYP kapsamında çalışan işçiler üç, altı ve dokuz aylık sürelerle istihdam edilmekte, bu durum ülke genelinde yüz binlerce insanımızın mağduriyet ile hak kaybı yaşamasına sebep olmaktadır." dedi.

SADECE ALINDIKLARI İŞ KOLUNDA DEĞİL...

Alınan TYP personelleri farklı iş kollarında istihdam edilmektedir. Önal yaptığı açıklamada, personellerin sadece alındıkları iş kolunda değil hemen hemen tüm işlerde çalıştırıldığını söyleyerek  "Sadece alındıkları iş kolunda değil, neredeyse her işin yaptırıldığı bu insanlar çoğu zaman haftalık kırk beş saatten fazla çalışmakta, bu durum zaten asgari ücret düzeyinde olan maaşlarına yansıtılmamaktadır. Üstelik ne kadar fedakârca çalışsalar da süreleri dolduğunda kendiliğinden işten çıkartılmaktadırlar. " dedi.

KADRO VE MAAŞ ZAMMI

TYP personellerine kadro ve maaş zammı düzenlemesi gelmesi gerektiğini söyleyen Önal, "Amaçları sadece iş, aş ve çocuklarının geçimi olan bu insanlar kadrolu çalışma hakkından yararlandırılmayı, asgari ücret düzeyindeki maaşlarının artırılmasını, işlerinin sürekli hâle getirilmesini, kısacası seslerinin duyulmasını bekliyor." dedi.