TBMM'de Uzman Erbaşlarla İlgili Önemli Açıklama

CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, TBMM Genel Kurulu 'nda uzman erbaşları ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

TBMM'de Uzman Erbaşlarla İlgili Önemli Açıklama

TBMM 'de uzman çavuşlarla ilgili önemli açıklama.

Mehmet Ali Çelebi, TBMM Genel Kurulu 'nun önceki oturumunda söz aldı ve uzman çavuşlarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Pençe Harekatı 'nda önceki gün şehit düşen  Teğmen Raşit Aydın, Uzman Çavuş Mehmet Taşhan 'a Allah 'tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Çelebi, uzman çavuşlara kadro meselesine değindi ve hükümeti eleştirdi.

Uzman erbaşların özlük haklarındaki adaletsizliğe değinen Çelebi, "Uzman erbaşlarımız sözleşmeyle çalışıyorlar, kadroları yok. Bir yıl içerisinde doksan gün hava değişimi, istirahat alırlarsa o sözleşme de yok, sözleşme feshediliyor. Mahalle bekçisine devlet silah veriyor, uzman çavuşa zati tabanca yok. Teknik kapasitelerini artıracakları uzman çavuş okulu yok. Devlet kadrolarında herkese kıdem var, uzman erbaşa yok. Bir senelik uzman çavuş ile yirmi senelik uzman çavuş aynı. Uzman çavuşluktan astsubaylığa geçiş yüzdesi yüzde 10. Herkese aile hayatı var, uzman erbaşa yok. Hakkâri’ye gidiyor, geçici görevle Kayseri’ye görevlendiriliyor, “Batıya gideceğim, rahatlayacağım.” diye seviniyor ama Kayseri’deki birlik Şırnak’a verilmiş ve bunlar, bu geçici görevler doğu hizmet sürelerinden sayılmıyor. Evet, yıllarca doğuda kalıyorlar. Herkese var, uzman çavuşa lojman yok, yüzde 5."  dedi.

EK GÖSTERGEYİ , ŞEHİT OLSA NAMAZINI KILDIRACAK İMAMA VERİYORSUNUZ

Çelebi, uzman çavuşların özlük hakları ile ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"3600 ek göstergeyi şehit olsa, namazını kıldıracak imama vermeyi düşünüyorsunuz, uzman erbaşa vermeyi düşünmüyorsunuz. Nöbet yönetmelikleri yok, izin yönetmelikleri yok, tayin yönetmelikleri yok, Sağlık Yönetmeliği’nde açıklayıcı maddeler yok; kurs, ödül yönetmeliği yok, sicil yönetmelikleri yok.

Bir de 6000 sayılı uzman mağdurlar var. Akılda kalıcı olması için 6000 sayılı mağdurları size şöyle anlatmak istiyorum: Düşünün ki bir uzman erbaş altı bin gün uzman erbaş olarak çalışıyor, on beş yirmi sene. 45 yaş haddinden dolayı, zamanında, altı gün sivil memurluğa geçiriyorsunuz; altı gün sivil memurluk yaptıktan sonra sivil memur olarak en düşük memur statüsünden emekli ediyorsunuz. Böyle bir mağduriyet olabilir mi? Yirmi sene uzman erbaş olarak görev yapacak, bir gün -bir gün olan bile var- sivil memur olarak görev yapacak, sivil memurluktan emekli edeceksiniz, mağdur edeceksiniz. Böyle bir mağduriyet var ve söz verdiğiniz hâlde bunu çözmediniz."

Diğer uzman erbaşlarla ve uzman erbaş adayları ile bilgi alış verişi için TIKLAYIN

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN VE UZMAN ERBAŞ ALIMI İLE TÜM GELİŞMELERDEN ANINDA HABERDAR OLUN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN