Sözleşmeli Er, Uzman Çavuş, Astsubay ve Subaylar İçin Yeni Hamle

CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sözleşmeli er, uzman çavuş , astsubay ve subayların özlük haklarında düzenleme yapılması için yeni kanun teklifleri hazırladı ve komisyonlara sundu.

Sözleşmeli Er, Uzman Çavuş, Astsubay ve Subaylar İçin Yeni Hamle

Mehmet Ali Çelebi'den uzman çavuş, sözleşmeli er, subay ve astsubaylar için yeni hamle.

Önceki gün TBMM Genel Kurulu 'na doğrudan bir kanun teklifi getiren ve uzman çavuşların özlük haklarının iyileştirilmesini talep eden CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi 'den yeni hamle geldi.

OY ÇOKLUĞU İLE REDDEDİLDİ

Önceki gün Genel Kurul'a doğrudan gelen ve uzman çavuşların özlük haklarında düzenleme yapılmasını ön gören kanun teklifi reddedilmişti.

YENİ HAMLE

Bunun ardından Mehmet Ali Çelebi , Milli Savunma Komisyonu 'nda görüşülmesi için yeni kanun teklifleri hazırladı. Uzamn çavuşların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için ayrı ayrı kanun teklifleri hazırlayan Çelebi, bu teklifleri TBMM'ye verdi.

İşte verilen kanun tekliflerinin detayları:

İlk Teklif:

Teklif: 6191 Sayılı Sözleşmeli Er ve Erbaş Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi

Özeti: Teklif ile, sözleşmeli er ve erbaşların aylık ödemelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin maaşlarında yapılan iyileştirmelerin eşit şekilde yansıtılması amaçlanmaktadır.

İkinci Teklif:

Teklif: 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi

Özeti: Teklif ile, Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev alan tüm sözleşmeli uzman erbaşların, uzman erbaş kadrolarına atanması amaçlanmaktadır.

Üçüncü Teklif;

Teklif: 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi

Özeti: Teklif ile, 45 yaş haddi sebebiyle sivil memur statüsünde emekli edilen uzman erbaşların, uzman erbaş emeklisi olması ve özlük haklarının iade edilmesi amaçlanmaktadır.

Dördüncü Teklif;

Teklif: 4678 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetlerinde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi

Özeti: Teklifte; sözleşmeli subay ve astsubayların hizmet süreleri oranında tazminat almaları düzenlenmektedir.

TEKLİFLER SUNULDU

Askeri personelleri ilgilendiren kanun teklifleri , 3 Haziran 2020 Çarşamba günü TBMM 'ye sunuldu ve teklifler komisyonlara gönderildi. Plan ve Bütçe Komisyonu, İçişleri Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonunda görüşülecek kanun teklifleri , görüşmeler sonrası onaylanırsa TBMM Genel Kurulu 'na gelecek.

Uzman çavuşlar, askeri personellerle bilgi alış verişi için TIKLAYIN