Son Dakika: Sicil Affı, Ücretli Öğretmenler ve Borçlar Hakkında Önemli Çağrı

Son dakika haberi: Kemal Kılıçdaroğlu bir video yayımladı ve coronavirüse karşı alınması gereken önlemleri ve ekonomiye olacak etkilerinin azaltılması için çağrıda bulundu.

Son Dakika: Sicil Affı, Ücretli Öğretmenler ve Borçlar Hakkında Önemli Çağrı

Kemal Kılıçdaroğlu 'ndan ilk açıklama.

Koronavirüs vakaları sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada coronavirüse karşı Bilim Kurulu 'nun açıkladığı tedbirlere uyulması gerektiğini söyledi. 

Kılıçdaroğlu açıklamasında Ekonomik ve Sosyal Konyseri 'nin hemen toplanması gerektiğini , virüsün ekonomiye ciddi zarar vereceğini söyledi. Yürütme organı ile tüm meslek kollarının bir araya gelmesi ve çözümlerin yürütme organı ile yapılması gerektiğini söyledi.

SİCİL AFFI AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu açıklamasında , biran önce sicil affının çıkmasını istedi. Kılıçdaroğlu, şu dönemde esnafların ciddi oranda sorun yaşayacağını, bu nedenle krediye yöneleceklerini söyledi. Bu nedenle sicil affının hemen çıkması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, işsizliğe de değindi.

İşverenler sağlık nedeniyle çalışanları izne çıkarabiliyorlar. İşsizlik sigortası fonunun bu çerçevede kullanılması gerekiyor. 

1 YIL ERTELENSİN

Kamu özel işbirliği ile yapılan ve garanti verilen ödemeler 1 yıl ertelensin. 1 yıl ertelense kamu ciddi oranda rahatlayacak.

FEDAKARLIK

İşçinin, memurun, emeklinin , esnafın fedakarlık yapacak hali kalmadı. Bu da merkezi hükümete ve belediyelere düşmektedir. Biz kendi belediyelerimize talimat verdik. Kimsenin elektriğini suyunu kesmeyeceksiniz.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER

Ücretli 190 bin öğretmen derslere giremiyor. 190 bin öğretmenin TBMM 'de sorununu çözmemiz gerekiyor. 

İşte açıklamanın tamamı: