Son Dakika: Baro Teklifi AYM'ye Gidiyor

Son dakika haberi: Baro teklifinin meclisten geçmesinin ardından CHP harekete geçti ve kanunu AYM 'ye götüreceğini açıkladı.

Son Dakika: Baro Teklifi AYM'ye Gidiyor

Son dakika: Baro teklifi AYM'ye gidecek.

TBMM 'de devam eden görüşmelerde Baro teklifi ele alındı ve teklif oylandıktan sonra onaylandı. Onaylanması sonrası yasalaşan baro teklifi ile ilgili açıklama yapan  CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, barolara ilişkin kanunun iptali için Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını kamuoyuna açıkladı. 

TBMM 'de bir basın toplantısı düzenleyen Engin Özkoç, barolara ilişkin düzenlemenin Genel Kurulda AK Parti ve MHP 'li milletvekillerinin verdiği oy sonucu  kabul edildiğini söyledi ve  söz konusu düzenlemenin ülkenin daha fazla siyasallaşmasını sağlayacağını ve üniter yapısına yönelik bir tehdit olduğunu dile getirdi.

CHP'li Özkoç yaptığı açıklamada,  "Herkes kendi siyasi görüşüne göre kutuplara ayrılıp kendi barosunu kuracak demektir." dedi.

"AK PARTİLİ VEKİLLET DE MEMNUN DEĞİL"

AK Partili bazı vekillerin de bundan memnun olmadığını ifade eden Özkoç, "Bu karanlık karara, yarın öbür gün kimler el kaldırmış görsünler dedik. Biz bu karara 'hayır' dedik. Çocuklarımıza anlatacağımız bir hikayemiz var, Türkiye Cumhuriyeti'nin birliği ve beraberliği için. Ama onların çocuklarının yüzüne bakacak halleri kalmayacak." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA