"OGM Memur alımı sözlü mülakatında KPSS'si düşük olana yüksek, yüksek olana düşük Puan"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut TBMM 'de bir açıklamada bulundu. Barut yaptığı açıklamada sözlü mülakat adaletsizliğini gündeme getirdi.

"OGM Memur alımı sözlü mülakatında KPSS'si düşük olana yüksek, yüksek olana düşük Puan"

KPSS'si düşük olana yüksek , yüksek olana düşük puan.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut TBMM 'de bir açıklama yaptı. Barut yaptığı açıklamada OGM 'nin 1150 personel alımına değindi ve sözlü mülakatta adaletsizlik yapıldığını söyledi. 

"Ülkemiz derin bir ekonomik ve siyasi kriz içindedir." diyerek sözleirne başlayan Barut, "Bu durum AKP iktidarının on sekiz yıldır ülkemizi liyakate dayalı yönetmemesinin sonucudur. AKP zihniyeti, devlette liyakati değil, partizanlığı, ahbap çavuş ilişkilerini, cemaat-tarikat öncelikli kayırmacılığı esas almıştır. Bu anlayışla hakkın, hukukun, adaletin olmadığı toplumsal bir düzen ortaya çıkmıştır." dedi.

SON TORPİL OGM'DE

OGM 'nin personel alımına değinen Ayhan Barut, "AKP, son torpil ve kayırmacı tutumunu Orman Genel Müdürlüğüne alınacak 1.150 personel alımında da göstermektedir. Mülakatla yapılan elemelerde adaylardan KPSS puanı düşük olanlara yüksek puan, KPSS puanları çok yüksek olanlara da çok düşük puan verilerek eleme yapılmıştır. Hiçbir ses kaydı, video çekimi ve gözlemci bulundurulmayan mülakatlara göre pek çok aday haklarının yendiğini ve itirazlarında da bu sonucu kanıtlayacak bir durumun söz konusu olmadığını söylemektedirler. Bakanı TV ekranlarından verdiği sözü tutmaya davet ediyorum." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA