Mansur Yavaş'tan EYT Açıklaması: "Eğer Mesaj Almadıysanız..."

Son dakika haberi: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 'tan EYT 'lileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi.

Mansur Yavaş'tan EYT Açıklaması: "Eğer Mesaj Almadıysanız..."

Mansur Yavaş 'tan EYT açıklaması.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 'tan EYT 'lileri sevindiren son dakika açıklaması geldi. Yavaş , sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, işini kaybeden desteği başvurularının devam ettiğini , haberi olmayan vatandaşların formu doldurması gerektiğini duyurdu.

Twitter adresi üzerinden açıklamada bulunan Mansur Yavaş şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili EYT’li hemşehrilerim; Eğer işini kaybeden desteği ile ilgili mesaj almadıysanız http://forms.ankara.bel.tr/isini-kaybedenler… formunu doldurarak başvuru yapabilirsiniz. Unutmayın, #BirlikteBaşaracağız"

Resmi internet adresinden açıklama şu şekilde:

"Ankara Büyükşehir Belediyesince Korona Virüsü Kapsamında Ekonomik Olarak Olumsuz Etkilenen Hemşerilerimize Verilecek Olan Nakdi Yardım Başvuru Kriterleri Konusunda Kısa Bilgi Notu

1- Bu yardım hane bazlı verilecek olup, hanede yaşayan bir kişiye verilecektir. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi üzerinden başvurular incelenecek olup, bir haneden birden fazla yapılacak taleplerden birisi değerlendirilecektir.

2- 2020 Sayılı Kanun Kapsamında (65 Yaş Yaşlılık, Engellilik), yaşlı ve hasta bakım ücreti (maaşı) alanlar ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yardımlardan faydalananlar Nakdi Yardım Kapsamı dışındadır. (Bu kapsamlarda yer almış vatandaşlarımıza Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mevcut ödemelerinin dışınca acil 1000 Tl ödeme yapacağını duyurmuştur.)

3- İkamet edilen hanede, memur, kamu işçisi, emekli ve sigortalı çalışan veya Bağkur kapsamında olan birey varsa Nakdi Yardım Kapsamı dışındadır.

4- Ankara Kırsalında olup da hayvancılık, çiftçilikle uğraşan Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerinden yararlanan, Tarım ve Hayvancılık kooperatiflerine kayıtlı olan çiftçilerimiz Nakdi Yardım Kapsamı dışındadır.

5- Korona virüsü tedbirleri kapsamında fiili olarak işyeri kapananlar ile bu işyerlerinde çalışanlardan işlerini fiili olarak gerçekleştirmeyip, kısa çalışma ödeneği ile diğer kredi desteklerinden yararlanmak amacıyla sigorta sisteminde aktif sigortalı gözükenler (işyeri sahipleri dahil) Nakdi Yardım Kapsamı dışıdır. (Bu kesim 15 Nisan itibariyle kısa çalışma ödeneğinden yararlandırılacaktır)

6- Korona virüsü tedbirleri kapsamında 15 Mart 2020 sonrası işyerini fiili kapatan (Vergi ve Sosyal Sigorta Sisteminden de kapatma şartı aranacaktır.) işyeri sahipleri ile bu kapsamda işine fiili son verilen iş akdi resmi sonlandırılan çalışanlar yukarıdaki ilk beş madde kapsamında da değillerse Nakdi Yardım başvurusunda bulunabilirler.

7- Korona virüsü tedbirleri kapsamında kapanan kıraathane, kafe, çayocağı, lokanta, çiçekçi, büfe, restaurant, berber, kuaför ve benzeri hizmet sektörü ağırlıklı işlerde çalışan ancak sigortalı kapsamda gösterilmeyen kişiler yukarıdaki ilk beş madde kapsamında değillerse Nakdi Yardım başvurusunda bulunabilirler.

8- Korona virüsü tedbirleri kapsamında pazarcılık, seyyar satıcılık yapıp tezgahını kapatmış olanlar ile çocuk bakıcılığı ya da evlerde temizlik işleri kapsamında günlük yevmiye ile çalışan kadınlar yukarıdaki ilk beş madde kapsamında değillerse Nakdi Yardım başvurusunda bulunabilirler."

http://forms.ankara.bel.tr/isini-kaybedenler

Yukarıdaki linki kopyalayın ve yeni sekmede açın. Açılan sayfada başvurunuzu yapın.

EYT HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN