Mansur Yavaş 10 Milyar Liraya Ne Olduğunu Açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bir son dakika açıklamasında bulundu ve 10 milyar liranın ne olduğunu söyledi.

Mansur Yavaş 10 Milyar Liraya Ne Olduğunu Açıkladı

Mansur Yavaş 10 milyar TL'nin nreye gittiğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş belediye meclisinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Biz bir hizmet yaparken şov yapmıyoruz. Bir kavşak yol yaparken bir açılış yapıyorlar sanki Ankara halkına bağış yapıyorlar. Bizim yaptığımız hizmette yanında tek afiş yazar orda da kaç paraya mal olduğunu, oranın Ankaralılara ne kadara mal olduğunu yazıyoruz. Kavşak açıyoruz ama sadece pankart asıyoruz bunların Ankaralılara ne kadara mal olduğunu yazıyoruz. Şov yapmıyoruz. En büyük projemiz Ankara halkını zengin etmek.  Önce Ankara halkının öncelikleri, halkın hayatından başka öncelik düşünmüyoruz. Biz de sizin gibi düşüğnseydin 6 katrilyona Ankapark'ı yapıp sizi açılışa çağırabilirdik. Biz Ankara halkının yatağa aç girmemesi, tüm çocukların okumasını istiyoruz."

MAMAK BELEDİYE BAŞKANI SORMUŞTU

Mamak Belediye Başkanı Köse yaptığı açıklamada, "20 ayda güzelim Ankara'ya ne yaptınız siz? Ankara Büyükşehir'in 2019 yılı kesinleşmiş harcama bütçesi 5 milyar liradır. Yani Büyükşehir 2019 yılında 5 milyar lira para harcamıştır. 2020 yılı henüz tamamlanmadı ama kesin hesaplardan sonra bakabiliriz. Ancak yine de yaklaşık olarak 5 milyar lira bir harcama yapıldığını tahmin ediyorum. Şimdi bugüne kadar ki yaklaşık iki yılda 20 ayda 2019 ve 2020 yıllarında 10 milyar liralık para harcandı. Bu paralar milletimizin Ankara Büyükşehir'e ve sayın Mansur Yavaş'a emanet ettiği paralardır. Bütçe görüşmeleri saydam şeffaf bir şekilde milletimize hesap verilmesi gereken önemli görüşmelerdir. Bizde size soruyoruz. Sayın başkan ben milletim adına soruyorum Ankaralı hemşerilerim adına soruyorum. 10 milyarlık bütçeyi nereye harcadınız?" demişti.