KYK Burs ve Krediye Zam Teklifi TBMM'ye Geldi: İşte İstenen Zam Oranı (Yurt Burs Başvurusu Ne Zaman?)

KYK kredi ve burs miktarına zam teklifi TBMM 'ye geldi. Sevda Erdan Kılıç tarafında verilen kanun teklifinin detayları belli oldu.

KYK Burs ve Krediye Zam Teklifi TBMM'ye Geldi: İşte İstenen Zam Oranı (Yurt Burs Başvurusu Ne Zaman?)

KYK kredi ve burslara zam teklifi geldi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM 'ye sunduğu kanun teklifinde, üniversite öğrencilerinin aldığı KYK burs ve kredi miktarına zam yapılmasını istedi. KYK borcu olanörencilerin borçlarının silinmesini isteyen Kılıç 'ın bu teklifi, TBMM ye geldi. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'na gelen 351 Sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 'nin özet kısmında şu ifadelere yer verildi:

"Teklif ile, öğrenim kredisi alan öğrencilerin aldıkları kredi miktarının artırılması, öğrenim kredisinin faizsiz olarak verilmesi ve öğrenim kredisi borçlarını ödeme hususunda kolaylık sağlanması amaçlanmaktadır."

KANUN TEKLİFNİN TAM METNİ

Meclise gelen ve Plan Bütçe Komisyonu ile Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu 'na sevk edilen kanun teklifinin tam metni şu şekilde:

NE KADAR OLMASI İSTENDİ?

TBMM 'ye sunulan kanun teklifinde KYK kredi ve bursunun öğrencilere yarı oranında arttırılarak , yani üzde 50 zam uygulanarak ödenmesi istendi. Mevcut dönemde öğrenciler 550 TL burs ve kredi alıyor. Teklifin kabul olması durumunda kredi vve burs miktarı 775 TL olacak.

SÜREÇ

Teklif komisyonlarda görüşülüp oylanacak. Oylamada teklif kabul edilirse TBMM Genel Kurulu 'na sevk edilecek. 

Genel Kurulda yapılacak oylamada da teklif kabul edilirse düzenleme yapılacak.

KYK BURS VE YURT BAŞVURUSU

2020-2021 eğitim öğretim yılı KYK yurt ve burs başvurusu henüz başlamadı. Edinilen bilgilere göre başvurular için ek yerleştirmelerin beklendiği öğrenildi. Ek tercihlerle yerleşen öğrencilerin kayıt yapmalarının ardından burs ve yurt başvuruları başlayacak. 

Başvuru sürecinin Ekim ayının ikinci haftasında netleşmesi bekleniyor. Duyuru geldiğinde haberdar olmak içinTIKLAYIN