KYK Borçları Silinecek mi? Son Dakika Gelişmesi

KYK borcu olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren son dakika gelişmesi. Borçların faizlerinin silinmesi için kapsamlı bir kanun teklifi hazırlandı.

KYK Borçları Silinecek mi? Son Dakika Gelişmesi

KYK borçları için kanun teklifi komisyona geldi.

Son günlerin gündem konusu olan KYK borçları ile ilgili CHP  , kapsamlı bir kanun teklifi hazırladı. Altında Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç 'un imzası olan KYK borçları ile ilgili kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ile Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı Komisyonlarına geldi.

Geçtiğimiz gün TBMM 'ye sunulan '351 Sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' 27 Aralık 2019 Cuma günü komisyonlara gönderildi. 

'Teklif ile, yüksek öğrenim öğrencilerine verilen öğrenim kredisinin geri ödenmesinde faiz alınmaması ve mevcut öğrenim kredisi borçlarının faizlerinin terkin edilmesi amaçlanmaktadır.' özeti ile TBMM Başkanlığı 'na sunulan kanun teklifi Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç 'un imzasını taşıyor. 

KYK borcu düzenlemesini bekleyenler bu sayfada >> > TIKLA KATIL

Söz konusu kanun teklifi TBMM 'de Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu 'na geldi. 27 Aralık 2019 tarihinde komisyona gelen teklifin görüşmeleri önümüzdeki hafta başlayacak.

Teklif ile KYK borçlarının faizlerinin silinmesi ve kalan borçların faizsiz şekilde yapılandırılması talep edildi.

KYK BORÇLULARININ TALEPLERİ

Peki sizce KYK borçları tamamen mi silinmeli, yoksa sadece faizler mi silinmeli? Taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KYK BORÇLARI HAKKINDA MÜJDE GELDİĞİNDE VE TÜM KAMU İLANLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN