Korona Sonrası Açılan Meclisten İlk Dikkat Çeken EYT ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Korona nedeniyle 1 ay kapalı kalan, geçtiğimiz hafta tekrar çalışmalarına başlayan Meclis Genel Kurulu 'ndan EYT ve ek gösterge konusunda dikkat çeken bir açıklama geldi.

Korona Sonrası Açılan Meclisten İlk Dikkat Çeken EYT ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

EYT ve 3600 ek gösterge açıklaması.

Korona sonrası meclis geçtiğimiz hafta açıldı ve çalışmalarına başladı. TBMM 'nin açılması ve mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen birçok grup var. Bulardan ikisi ek gösterge bekleyen kamu personelleri , diğeri ise çözüm bekleyen EYT'liler.

Meclis açıldıktan sonra iki konu hakkında ilk dikkat çeken açıklama bugün geldi. CHP'li Özkan Yalım, Meclis kürsüsünde verilen ek gösterge sözünü hatırlattı.  Öte yandan Suriyelilere harcanan para ile EYT sorununun çözülebileceğini de ifade etti. 

"Özellikle 2018 Haziran ayı öncesi tüm vatandaşlarımıza bir söz verildi" diyen Yalım, "Dediler ki: “Doksan gün içerisinde polisimize, öğretmenimize, din görevlilerimize, sağlık personelimize 3600’ü vereceğiz.” Buradan söz veriyoruz, ilk seçimlerde, 2020’de, 2021’de, 2022’de, en geç 2023’te, ilk iktidara geldiğimizde, Millet İttifakı olarak biz 3600’ü çıkaracağız; bunu herkes böyle bile. " dedi.

EYT

EYT mağdurlarının sorunlarına değinen Yalım, "Akabinde en önemli, ciddi derecede hak kaybı olan EYT’liler… Buradan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum: Siz EYT’li arkadaşlarımızın, tüm vatandaşlarımızın EYT sorununu da çözeceğiz. Bu milletin hakkını kesinlikle başkalarına peşkeş çektirmeyeceğiz. 3,5 milyon Suriyeliye 40 milyar dolar para yedirilirken maalesef sizlerin hakkı verilmedi. Biz, bu hakları kesinlikle size geri vereceğiz.

Tekrar ediyorum: 3,5 milyon Suriyeliye 40 milyar dolar para harcadılar ama maalesef, bizim emeklilikte yaşa takılan 6-7 milyon EYT’limize haklarını vermediler. Millet İttifakı’nın ilk iktidarında tüm EYT’lilerin haklarını geri vereceğiz, geri kazandıracağız, mağduriyetlerini sona erdireceğiz diyorum" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA