Kılıçdaroğlu'nun O Sözleri Sırasında Gözleri Doldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, alçak saldırının yaşandığı gece ile ilgili flaş sözler söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun O Sözleri Sırasında Gözleri Doldu

Kılıçdaroğlu grup toplantısında flaş açıklamalarda bulundu.

İdlib 'ten gelen acı haber sonrası ilk grup toplantısını kuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib şehitlerini andı ve önemli ifadeler kullandı.

Hain saldırı gecesi yaşananları anlatan Kılıçdaroğlu'nun gözleri doldu. İşte o açıklama:

"Askere giden evladının evine dönmesinin ne olduğunu anlıyorlar mı? O gece on binlerce kişi uyumadı. On binlerce anne uyumadı. On binlerce baba uyumadı. On binlerce gelin uyumadı. Bir açıklama bekliyorlardı. O gece Cumhurbaşkanı yoktu. O gece Milli Savunma Bakanı yoktu. O gece genelkurmay Başkanı yoktu. O gece sadece Hatay Valisi vardı. 

Ben bunları söylemiyeceğim de kim söyleyecek? Oradaki erlerin dertlerini 

Bir Yüzbaşı'nın annesi bana bunları söylemezsen hakkımı helal etmem dedi. 

Yaralılarla konuştum. Yaşanan tabloyu anlatmak istemiyorum. O dramı anlatmak istemiyorum.

Nerede bu ülkenin Genelkurmay Başkanı derken, orduda bir hiyerarşi vardır. Orduda asla emir tartışılmaz. Mete Han'dan bu yana Türk ordusunun emir ve komuta zinciri bozulmamıştır. İlk kez 20 Temmuz sivil darbesinden sonra ordunun emir ve komuta zinciri yoktur. Hiçbir ordu komutanı Genelkurmay Başkanına bağlı değildir.

Hatay Valisi her televizyona çıktığında yüreğimiz ağzımıza geldi. Biz bunları düşünüyoru o beyler neyi düşünüyor.

Milletin önüne çıkıp bir açıklama yapmadılar. 

Herkese sormak isterim. Ordumuza büyük bir kumpas kurulmuş, onlarca şehidimiz var. Beyler sarayda oturuyor. Bir Allah'ın kulu çıkmıyor açıklama yapmıyor. Beyefendi bekliyor Kılıçdaroğlu arayacak. Ben niye arayayım. Çık millete bilgi ver.

O gece çıkmadılar. Ertesi gün çıkmadılar. 2 gün sonra Genelkurmay Başkanı başsağlığı bir tweet atıyor. Yeni öğrenmiş herhalde. 

2 'üncü gün anca çıkıyorsun medyanın önüne. Yine şehitlerden konuşmuyorsun. Sadece konuşma sonunda bahsediyorsun.

Sanki ülkede hiçbir şey olmamış rutin bir şey olmuş çıkıp ekonomi konuşuyorsun. Bunlar mı vatansever? Bunlar mı Türkiye 'nin çıkarlarını savunacak?

Putin 'e telefon eder , Merkel 'e telefon eder, Trump 'a telefon eder. Onları hemen arar. E hani sen başkomutandın. Benim askerimin vurulmasını sağlayanlara telefon açıyorsun. Putin'e koşuyorsun.

Benim askerimi vuran herkes düşmanımdır.  

SİZİN ÇOCUKLARINIZ SARAYDA OTURACAK

Sizin çocuklarınız saraylarda oturacak. Fakir fukaranın çocukları şehit olacak. 

Hangi milletvekilinin çocuğu İdlib 'te? Hangi para babasının çocuğu Suriye'de? Kimin çocukları orada? Saray sosyetesinin çocukları orada mı? Hepsi para ile yaptılar. Bedelli yaptılar. Herkes eşit şartlarda askerlik yapacak Nokta. Para babasının çocuğu ayrı siyasinin çocuğu ayrı, bakanların çocuğu ayrı fakir fukaranın çocukları ayrı. Ben buna isyan ediyorum.

Erdoğan gidiyordu bir yerlere hepsi Öl De Ölelim diyordu. E Gönder onları.

Seni kefenle karşılayanlar vardı. E gönder oraya niye göndermiyorsun?"

AYLIĞI VERMESEN İSYAN EDECEKLER

"ÖSO'ya aylık veriyorsun. Kendi vatanlarında mücadelee edenlere niye aylık ödüyoruz? Parasını vermesen isyan edecekler."

ÇANAKKALE İLE İDLİB KARŞILAŞTIRILABİLİR Mİ?

İdlib ile Çanakkale 'yi karşılaştırmak en büyük cehalettir. Çanakkale vatan toprağı. Her bir karışında şehit kanı var. Çanakkale ile Suriye'de bir yeri karşılaştıracaksan Süleyman Şah Türbesi'ni karşılaştır. 

Sen Süleyman Şah Türbesi 'ni IŞİD 'den kaçırmadın mı? Bayrağını indirdin ya.

KOŞA KOŞA PUTİN'E GİDİYORSUN

"Neden TBMM'ye gelip bilgi vermedin. TBMM Başkanı diyor ki eğer toplanırsak olağanüstü bir şey olmuş gibi olur. Ama BM acil toplandı. NATO acil toplandı. Ama TBMM toplanmadı. Koşa koşa Putin'e gidiyorsun ama MEclise gelip bilgi vermiyorsun bir kapalı oturumda olayları konuşmuyorsun"