Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yeni Partilerle İttifak Açıklaması: Davutoğlu ve Babacan...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'ndan yeni partilerle ittifak hakkında son dakika açıklaması.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yeni Partilerle İttifak Açıklaması: Davutoğlu ve Babacan...

Kılıçdaroğlu 'ndna ittifak açıklaması.

Kemal Kılıçdaroğlu , yeni kurulan Gelecek Partisi ile ittifak konusunda açıklamada bulundu.

Basın mensuplarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin demokrasiden yana olanlar ve otoriter rejimden yana olanlar  olarak iki kısma ayrıştırıldığını ifade ederek , Davutoğlu ile Babacan 'ın demokrasiden yana olduğunu söyleyerek, “Bu bizi memnun ediyor. Türkiye’nin geleceğine aynı pencereden bakıyoruz. A veya B partisinin iktidarından çok Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu bir rejimi ihya etmelidir. Demokrasiden yana olanların işbirliği yapmaları gerekir… Önce demokrasi üzerinde uzlaşacağız. Kişiler gelip geçicidir” ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞTÜ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı ahmet Davutoğlu ile bir kez görüştüğünü, Ali Babacanla hiç görüşmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bir sağlık sorunu nedeniyle de eski Cumhubaşkanı Abdullah Gül ile telefonda görüştüğünü kaydetti.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz gün açıklanan asgari ücrete de değinen Kılıçdaroğlu, "Asgari ücret aslında açlık sınırını belirleyen ücret haline geldi” değerlendirmesini yaptı ve krizin faturasının vatandaşa çıkarıldığını , memur, işçi, esnaf, .çiftçi ve emeklilerin krizin faturasını ödeyeceğini söyledi. 

Kılıçdaroğlu, “Saray, çevresi, devletten dolar basında ihale ve garanti alanlar. Paralarını Londra’ya götürüp lüks villalar alanlar. Bunlar da kazananları. Saray kazananların arkasında duruyor. Yoksullardan elde ettiği tasarrufu, ödemesi gereken parayı kısarak eksik ödeyerek kaynakları bir şekilde bu tarafa aktarmış oluyor” dedi. .

kamubulteni.com