Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Öğretmen Atamaları Çağrısı: Neden Kararnameyi Çıkarmıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmen atamalarını gündeme getirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a öğretmen atamaları kararnemesi çağrısında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Öğretmen Atamaları Çağrısı: Neden Kararnameyi Çıkarmıyor?

Sağlık çalışanları , apartman görevlisi, kurye, maden işçisi, gündelikçi ve gazetecilerin bulunduğu farklı sektörden çalışan işçilerle video konferans yöntemiyle bir araya gelen CHP Genel Başkanı, 20 bin öğretmen atamasını hatırlatarak, "Erdoğan 20 bin kişinin atamasıyla ilgili kararnameyi çıkarmıyor. Şu soruyu sordunuz mu ‘neden kararnameyi çıkarmıyor ?’ Çünkü bunlar aylık almasın diye . Okullar kapalı  şimdi kararnameyi çıkarırsa bunlar aylık alacak ama bunlar işsiz." ifadelerini kullandı.

"HER ŞEY RANT MERKEZLİ OLDUĞU İÇİN..."

Kılıçdaroğlu, insan merkezli düşünceden uzaklaşıldığını söyleyerek, "İşsiz olmayanlar da öğretmen olarak ataması çıkmış dolayısıyla işinden ayrılmış olanlar insanlar bunlar, yani geliri olmayan insanlar. Bir sosyal devleti düşünün… kura çekiliyor, kurada çıkıyorum öğretmen olarak atanacağım, okullar kapalı olduğu için benim atama kararnamem çıkmıyor ben aylık almayayım diye.Olay insan merkezli düşünülmüyor, insanın çıkarları üzerine inşa edilen bir şey yok. Her şey rant merkezli olduğu için insan, öğretmen rahatlıkla feda edilebiliyor." diye konuştu.