Jandarma ve Emniyet’ten Kılıçdaroğlu'na Suç Duyurusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam yayınladığı videosunun sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Jandarma ve Emniyet’ten Kılıçdaroğlu'na Suç Duyurusu

Geçen akşam Yoksulluk Dayanışma Ağı Kurucusu Hacer Fogo ile beraber video paylaşımında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu;

“Her şey bu iktidarın ekonomiyi bitirmesi ile başladı. O kadar müsrifçe harcadılar ki Beytül mala el atacak, el uzatacak hale geldiler. Hazineyi boşalttılar, ekonomiyi çökerttiler, tüm kaynaklar tükenince de iktidarda kalmak için çok kirli bir oyuna girdiler. Bu oyun neydi sevgili halkım? Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. 'Getir, nereden getirirsen getir, kaynağını sormayacağım’  dediler ve bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye'nin cari açığının finansmanında kullandılar”


Demişti.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından saatler sonra Emniyet Genel Müdürlüğü, Kılıçdaroğlu'nun sözleri sebebiyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 

Emniyet Genel Müdürlüğünden Yapılan Açıklamada;

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 177 yıllık emniyet teşkilatımızı 'cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak' ile suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Dedi.


Jandarma Genel Komutanlığı Tarafından Yapılan Açıklamada;

“ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 183 yıllık Jandarma teşkilatımızı 'cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak’ la suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Dedi.