İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Tablet Cevabı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt verdi.

İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Tablet Cevabı

İmamoğlu'ndna Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki günkü eleştirilerine yanıt veren İmamoğlu, "Müteşekkirim" dedi.

İmamoğlu yaptığı açıklamada tablet eleştirisine değindi ve "40 bin tableti az buluyor. Çok iyi takip ediyor. Ama galiba o belediyenin de (Şahinbey Belediyesi) tabletleri, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alıp, dağıttığı konusunda kendi ifadesi var. Önemli değil; 70 bin Milli Eğitim’den alsın, 100 bin öbürü alsın, ama benim vatandaşım alsın.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı makamının herkese eşit mesafede olması gerektiğini söyleyen İmamoğlu, "İyi ise, hepsini alkışlayan; kötü ise ‘Bir dakika yanlış yapıyorsunuz, eksik yapıyorsunuz’ diyebilmesi lazım. Ama bu ülkenin son psikolojisi, o anlamda hoş değil. Yani parti üzerinden bir belediyeyi alkışlamak ya da alkışlatmaya başlamak… Yani ben, beni çok sevdiğini düşünüyorum. Takip ediyor yani. Hizmetlerimi takip ediyor." dedi.

"MÜTEŞEKKİRİM"

İmamoğlu, "Umudumu artıran bir başka şey; gerçekten 40 bin tableti Rize’ye gidip konuşan Cumhurbaşkanı. Takip ediyor beni. Hemşehri duygusuyla, İstanbullu olarak takip ediyor. Müteşekkirim. İnşallah şu otobüs imzasını atsın da biran evvel otobüslerimize de alalım."" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde birisi öğrenci sayısının 3.5 milyonu geçtiği İstanbul'da 40 bin tablet dağıtmakla övünüyor. Böyle allamak pullamak olur mu? MEB'in dağıttığı 2 milyon tableti bırakıyorum, sadece Şahinbey ilçe belediyesinin dağıttığı 50 bin tableti kimse görmüyor. Bakın, ilçe belediyesi" dedi.