İmamoğlu'ndan Esenler ve Harem Otogarı Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Esenler ve Harem Otogarları için icraatını açıklayan İmamoğlu , otogarları bilime peşkeş çekeceğini söyledi.

İmamoğlu'ndan Esenler ve Harem Otogarı Açıklaması

Ekrem İmamoğlu 'ndan Esenler ve Harem Otogarı açıklaması.

Maslak 'ta bir üniversitenin mezuniyet törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  burada önemli açıklamada bulundu ve önemli bir icraatını açıkladı. 

İmamoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu kaynağın farkında olan bir yöneticinizim. Bu şehrin her anında sizlerden faydalanacağımın sözünü veriyorum. Benim ne popülizmle işim var ne de Pontus’la şunla bunla işim var. Benim, akıl ve bilimle işim var. Bilişim vadilerini sizlerle kuracağız. Esenler dediniz. O büyük alanlar, o rezerv alanlar bu şehir adına kötü kullanıldı.

Hem Harem’i hem de Esenler’i şehir dışına taşıyacağımız için hızlıca Esenler Otogarı’nı, şehrin kalbinde, metro ulaşımı olan aynı zamanda İstanbul’un en yeşil vadilerinden biri olan alanın hızlıca taşınma ve dönüşmesini yapıp, yüksek teknoloji merkezine dönüştüreceğiz. Bazıların belki işine gelmemiş olabilir. ‘Birilerine peşkeş mi çekiyor’ diyebilirler. Evet, ben bu alanı ve o alanları, akla ve bilime peşkeş çekiyorum.”

BÜYÜK BİR GÖREV

İstanbul'u yönetmenin büyük bir görev olduğunun altını çizerek sözlerini sürdüren Başkan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Eğitimcilerimizin katkısıyla fikri hür, vicdanı hür nesiller yetişiyor. Yolları açık olsun. Gençlerle her yerde bulunmayı çok arzu ediyorum. Bazen bana, ‘Neden bu kadar rahatsın’ diyorlar. İstanbul’u yönetmek büyük bir görev. 6 aylık stres dolu, tanımlaması zor günler yaşadık. Rahatlığım, kesinlikle milletimize olan güvenimizden kaynakladı. Özellikle rahatlığımı tetikleyen, bana umut veren, sahada gördükçe, kucaklaştıkça ümidimde ne kadar haklı olduğumu ispat eden, enerjisiyle, özgüveniyle, geleceğe umutla bakan gençlerdi en büyük ümidim. O beni çok güçlendirdi. Gençlere çok teşekkür ediyorum. Eğitimcilere ve kıymetli hocalarına teşekkür ettim ama onlar için her türlü fedakarlığı yapan anne-babalarına, ailelerine teşekkür ediyorum."

GERÇEKLERLE YÜZLEŞME SORUNU

"Türkiye’nin en büyük sorunu, belki de gerçeklerle yüzleşme sorunu." diyerek sözlerini sürdüren İmamoğlu, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Popülizm hayatımıza o kadar nüfuz ediyor ki, gerçeklerle yüzleşme fırsatı bulamıyoruz. Gerçeklerle yüzleşmek yerine, saçma sapan konularla toplumun zihnini meşgul ediyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi ümitsizleştiriyoruz. Bunu yapanlar koca koca insanlar. Bu ülkenin yöneticileri, bizler, siyasiler. Sorun toplumun kaynağında değil. Yöneticilerin kendilerine çeki düzen vermesi gereken günlerdeyiz. Bunun içinde herkes var. Yöneticiler var, siyasiler var, üniversiteler de var. Üniversiteler, özgür davranabilmeyi, düşünebilmeyi, konuşabilmeyi, herkese kapılarını açabilmeyi, gerektiğinde bu ülkenin yanlış giden konularını herkesin yüzüne vurabilmeyi ve sorgulamayı başarabilse, gerçekten ciddi bir adım atmış olacağız.”

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA