Ekrem İmamoğlu: Hiçbir Belediye Zam Yapmak İstemez Ama...

Son dakika haberi: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'ndan toplu taşıma zammı açıklaması geldi. İmamoğlu açıklamasında hiçbir belediyenin zam yapmak istemediğini , ancak zammın sorunlu olduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu: Hiçbir Belediye Zam Yapmak İstemez Ama...

Ekrem İmamoğlu 'ndan zam açıklaması.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı toplu taşımaya yüzde 35 zam yapmıştı. zam açıklaması sonrası Ekrem İmamoğlu ilk kez konuştu. 

Adana 'da düzenlenen ve 11 büyükşehir belediyesinin başkanlarının buluştuğu etkinliğe katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplu tşaıma zammı ile ilgili ilk kez konuştu. 

Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika açıklamasında, hiçbir belediyenin zam yapmak istemediğini ifade ederek, "Yaptığımız zam ne yazık ki bir sonuçtur. Esas girdilerden hesap sorulması lazım. Akaryakıt ve diğer unsurlara baktığınız zaman yaklaşık iki yılı aşkın süredir zam yapılmayan İstanbul'daki bu zam, şuan ki Türkiye şartlarında vatandaşımız düşünülerek hizmetin sürdürülmesi adına yapılmış bir zamdır. Elbette hiçbir belediye zam yapmak istemez ama bugünkü Türkiye koşullarında bu mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı AKOM dün gerçekleşen toplantısında özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs tarifelerinde en kısa mesafe ücretinin 3.50 TL'ye yükseltilmesi yönünde karar aldı. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği zammı resmi sosyal medya hesabından duyurdu. 3 senedir toplu taşıma ücretlerine zam yapılmadığına dikkat çeken esnaf temsilcileri, UKOME toplantısında elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 oranında zam yapılmasını talep ettiklerini, yapılan oylamanın ardından zam kararının alındığını bildirdi. İBB'de ilgili otoritenin imzasının ardından zammın yürürlüğe girmesi bekleniyor.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA