Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı'nın Davetine Katılacak mı? Açıklama Geldi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan 'ın külliye daveti sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 'ndan ilk açıklama geldi.

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı'nın Davetine Katılacak mı? Açıklama Geldi

İmamoğülu, Cumhurbaşkanı 'nın davetine katılacak mı?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanlarını Ankara 'ya davet etmişti. Davet sonrası en çok merak edilen konu , İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 'nun davete katılıp katılmayacağı konusu oldu.

İmamoğlu, bugün gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı ve önemli değerlendirmelerde bulundu. Bir gazetecinin "Ankara'ya gidecek misiniz?"  sorusuna Ekrem İmamoğlu şu şekilde cevap verdi:

" Tabii ki. Neticede bizim bireysel bir talebimiz vardı. Ama sayın Cumhurbaşkanı bütün büyükşehir belediye başkanlarıyla, belediyelerin sanıyorum sorunlarını konuşmak üzere ya da bu yeni dönemi tartışmak üzere toplantı daveti yaptılar. Elbette ki katılacağız. Elbette ki şehirlerimizin bütün aslında büyükşehirlerin sorunlarını kendileriyle paylaşma imkanımız olacak. Biz devletin her kademesinde maksimum diyalog maksimum ilişki... Neticede vatandaşımız hizmet bekliyor. Ama bizden ama merkezi hükümetten. Dolayısıyla işbirliğine ülkemizin her kademesinin ihtiyacı var. Biz bundan kaçınacak set koyacak anlayışa asla sahip olmadık, olmayacağız da. Zaten anlamlı da değil. Daveti için teşekkür ediyorum"

30 BELEDİYE

Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek olan toplantıya 30 büyükşehir belediye başkanının da katılması bekleniyor.

KEMAL KILIÇDAROĞLU BAŞKANLARIN KATILACAKLARINI SÖYLEMİŞTİ

Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li başkanların davete katılacaklarını açıkladı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA