CHP Lideri: Birilerinin Sofrasına Oturan Hakimin Verdiği Karar Hükümsüzdür

Bugünkü programında hapis cezası ile siyasi yasak cezası verilen İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanında olan Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bütün baskılara rağmen CHP'li belediyelerin destan yazmaya devam edeceğini dile getirdi.

CHP Lideri: Birilerinin Sofrasına Oturan Hakimin Verdiği Karar Hükümsüzdür

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay hapis cezası ile siyasi yasak cezası verilmesinin Türkiye gündeminde oluşturduğu tartışmalar devam ederken dün İstanbullular, Ekrem İmamoğlu’nun çağrısı üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane binasına giderek oylarını savunurken bugün ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, İBB başkanının mesaisinde yalnız bırakmadı.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu;

“ Bu ülkenin yöneticileri o ülkeyi yaşanamaz hale getirirlerse bizim bir sorumluluğumuz var o halkı aydınlatmak. Ama siz yargıyı etkiliyorsanız bize düşen görev demokrasiyi yeniden inşa etmek. Milletin seçtiği milletvekillerimiz hapse atıldı. Biz bunun mücadelesini verdik, hepsi beraat etti. Ama bugün hala başka düşünen insanların cezalandırılmak istendiği bir ortam var.”

Dedi.