CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın: Elekrik Zamlarında Avrupa Şampiyonluğunu Bırakmıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, sanayi, ticarethane ve konutlarda kullanılan elektrik fiyatlarına yüzde 5.6 ile 5.7 oranında zam yapılmasını eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın: Elekrik Zamlarında Avrupa Şampiyonluğunu Bırakmıyoruz

Vatandaşın ve sanayicinin indirim beklerken zam ile karşı karşıya kaldığını söyleyen CHP G. Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Akın, yapılan son zamla birlikte son 3 senede elektrik fiyatlarına %82 zam yapıldığını ve Avrupa şampiyonu olunduğunu söyledi.

Son 2 senede elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yüzde 60-70 oranında zam yapıldığını ve 9 milyonu aşkın abonenin borçlarını ödeyemediği için zor durumda olduğunu söyleyen CHP'li Akın, "Pandemi öncesi elektrik faturasını ödeyemediği için elektriği kesilen 9 milyonu aşkın vatandaşımız vardı. Pandemi sürecinde borcu ödeyemeyenlerin sayısı arttı. Şimdi bir de elektriğe zam yapıldı. Evine ekmek götüremeyen insanlarımız faturayı nasıl ödeyecek? Kış kapıda! Vatandaş indirim beklerken, esnaf, sanayici indirim isterken zam yapmak milletin aklıyla alay etmektir." dedi.