CHP: "Ev Hanımlarına Maaş Bağlayacağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada ev hanımlarına maaş vaadinde bulundu.

CHP: "Ev Hanımlarına Maaş Bağlayacağız"

Kılıçdaroğlu'ndan ev kadınlarına maaş açıklaması.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ev hanımları ile düzenlenen toplantıya video konferans ile katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu. Farklı illerden kadınlarla görüşen Kemal Kılıçdaroğlu, en büyük sıkıntıları ev hanımlarının çektiğini, ev hanımlarının sosyal haklarının olması gerektiğini söledi. 

EV HANIMLARINA MAAŞ

Ev hanımlarına maaş bağlatacağı vaadinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Aile Destekleri Sigortası adında bir oluşum kuracaklarını ve bununla birlikte kadınlara maaş bağlanacağını söyledi. Kılıçdaroğlu açıklamasında maaşın belirli bir düzeyin altında olan ailelere verileceğini söyleyerek, "Bizim en büyük arzumuz bu. Biz Aile Destekleri Sigortası diye bir sigorta dalını hayata geçirmeye çalışıyoruz. Aile Destekleri Sigortası’nın temel hedefi şu; geliri olmayan veya geliri belirli bir rakamın altında olan ailelere doğrudan doğruya devletin destek vermesidir." dedi.

"İŞSİZ KALAN İŞSİZLİK MAAŞI ALIYORSA GELİR KAYBI YAŞAYANA GELİR DESTEĞİ"

Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Aile Destekleri Sigortası olsaydı bu dramların hiçbirisi olmazdı. Çünkü nasıl işsiz kalan kişi işsizlik sigortasından yararlanıyorsa, gelirin belli bir rakamın altına düşmesi ve ailenin hiç gelirinin olmaması halinde Aile Destekleri Sigortası’ndan asgari bir gelir, üstelik evdeki kadının banka hesabına yatacak. Hiç kimsenin haberi olmayacak. Kadın gidecek bankadan parasını çekecek. Çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA