Canan Kaftancıoğlu'na Verilen Ceza Sonrası Kılıçdaroğlu'ndan İlk Açıklama Geldi

Son dakika haberi: Canan Kaftancıoğlu 'na verilen ceza sonrası CHP Genel Başkanı 'ndan ilk açıklama geldi.

Canan Kaftancıoğlu'na Verilen Ceza Sonrası Kılıçdaroğlu'ndan İlk Açıklama Geldi

Kaftancıoğlu 'na ceza sonrası ilk açıklama geldi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 'na verilen ceza sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'ndan ilk açıklama geldi. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu verilen hapis cezası ile ilgili yaptığı açıklamada, "Canan Kaftancıoğlu İstanbul seçimlerinde başarılı olduğu için cezalandırılıyor. Adaletsizlik Türkiye'nin itibar kaybıdır, düşünce özgülüğü zenginliktir." ifadelerini kullandı.

NE KADAR CEZA VERİLDİ?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 'na, sosyal medya paylaşımları nedeniyle 5 ayrı suçtan toplam 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verildi..Mahkemede Kaftancıoğlu savunmasında şu ifadeleri kullandı:

 "Ben Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem. Kim ne derse desin Mustafa Kemal Atatürk'ün oturduğu koltuğa saygısızlık etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Hiçbir kamu görevlisine alenen hakaret etmedim. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmedim. Ben Canan Kaftancıoğlu sanık kürsüsü de olsa, gördüğüm aksaklıkları tüm açıklığıyla söylemeye devam edeceğim. İnsanlarımızın hukuka güvenmediği, bu durum sadece benim değil, 80 milyonun problemidir. Bu salonlar da dahil olmak üzere aslında hiç kimse hiçbir yerde özgür değil. Ben gerçekleri söyledim. Değil 17, 27 yıl ile yargılansam bile gerçekleri söylemeye devam edeceğim" 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA