Borçların 6 Ay Ertelenmesi Teklifi TBMM'de

Son dakika haberi: İzmir Milletvekili Bedri Serter yaptığı açıklamada, yapılandırma ile ilgili önemli bir öneride bulundu. Serter, borçların ertelendikten sonra yapılandırılmasını istedi.

Borçların 6 Ay Ertelenmesi Teklifi TBMM'de

Borç yapılandırmasına taksit ertelemesi teklifi.

İzmir Milletvekili Bedri Serter bir açıklamada bulundu. TBMM Genel Kurulu 'nda söz alan Serter, TBMM 'de yaptığı açıklamada vergi ve prim borçlarına gelecek yapılandırma için önemli teklifte bulundu. Esnafların borçlarının en az 6 ay ertelenmesini ve daha sonra yapılandırılmasını isteyen Serter, şunları söyledi:

"30 Haziranda, bir esnaf olarak, esnafın tüm sorunlarını burada dile getirmiştim. Pandemiden bu yana Sayın Genel Başkanımız da her ortam ve fırsatta esnaflarımızın sorunlarını dillendiriyor. Son süreçte, Sayın Genel Başkanımız Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde 17 maddelik esnaf önlemleri paketini açıkladı. Muhalefet olarak ısrarcı söylemlerimiz sonrası, geçen hafta Sayın Mehmet Muş bir ucuyla da olsa vergi ve sigorta borçlarına dair bir yapılandırma paketinden bahsetti.

Ben yine hatırlatıyorum: Esnaf, kira desteği istiyor. Esnaf, mart, nisan, mayıs aylarına ait elektrik faturalarının iptal edilmesini istiyorum. Esnaf vergi borçlarının en azından altı ay ertelenmesini ve sonrasında yapılandırılmasını istiyorum. Esnaf SGK ve BAĞ-KUR borçlarının bir yıl ertelenmesini istiyorum. Esnaf, devletin esnafa olan borçlarının bir an evvel ödenmesini istiyor.

Bir dakikaya ancak bunları sığdırabiliyorum. Ezcümle, esnaf sesinin duyulmasını istiyorum."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA