Asgari Ücrete Yeni Zam İçin Teklif TBMM'ye Geldi

Son dakika haberi: Asgari ücrete zam yapılması ve gelir vergisinden muaf tutulması için kanun teklifi TBMM 'ye geldi. İşte kanun teklifinin tam metni ve asgari ücret için talep edilenlerin detayları.

Asgari Ücrete Yeni Zam İçin Teklif TBMM'ye Geldi

Asgari ücret için önemli teklif.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'na dikkat çeken bir kanun teklifi geldi. Geçtiğimiz günlerde meclis başkanlığına gelen ve Plan Bütçe Komisyonu 'na sevk edilen kanun teklifinin metni yayımlandı. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu 'nun imzasını taşıyan kanun teklifi ile asgari ücretin 2500 TL olması ve vergiden muaf tutulması talep edildi.

Söz konusu teklifin gerekçesi için şu ifadelere yer verildi:

Ülkemizde asgari ücretle çalışan sayısı oldukça yüksek düzeydedir. SGK 2016 yılı istatistik yıllığı verilerine göre asgari ücretle çalışan işçi sayısı 5 milyon 640 bin 940 kişidir. Kayıt ışı çalışan işçilerin de katılması ile birlikte bu sayı 8 milyona yakındır. 

MEvcut asgari ücret geçiş ücretinin oldukça altında. Uluslararası alanda işçinin ve ailesinin geçimini sağlamaya yönelik olarak belirlenen asgari ücret ülkemizde geçimlik ücret olmaktan çıkmıştır. Halihazırdaki asgari ücret brüt 2943 TL , brüt 2314, 71 TL dir. 

Bu ücret ise bir ailenin geçimini sağlayamayacağı düzeydedir. Bu nedenle bu ücretin en azından geçimlik seviyesine çıkarılması gerekmektedir. 

Söz konusu kanun teklifi ile asgari ücretin 2500 TL olması ve vergiden muaf tutulması talep edildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Kanun teklifi TBMM 'de komisyonda görüşülecek. Komisyonda oylamada onaylanırsa kanun teklif Meclis Genel Kurulu 'na sevk edilecek. 

Peki sizce asgari ücret 2500 TL olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Ankete katılmak için TIKLAYIN