Yüzde 76'lık Vaka Artışı sonrası Yeni Karar: Sakarya'da Kamuda HES Zorunluluğu Geldi

Koronavirüs vakalarının yüzde 76 oranında arttığı Sakarya'da yeni önlemler alındı. Buna göre kamu kurum ve kuruluşlarına girişte HES kodu zorunlu oldu.

Yüzde 76'lık Vaka Artışı sonrası Yeni Karar: Sakarya'da Kamuda HES Zorunluluğu Geldi

Sakarya'da kamu kurumlarına HES zorunluluğu.

Sakarya'dan son dakika bilgisi geldi. Edinilen bilgilere göre, son günlerde yaşanan corona vaka artışı nedeniyle kentte yeni önlemler alındı. Bugün toplanan Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulu alınan yeni önlemleri açıkladı ve kamu kurumlarına girişte HES kodu zorunluluğu getirildi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca', geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Sakarya'da koronavirüs vaka sayılarının yüzde 76 oranında arttığını söyledi. Bu açıklama sonrası İl Pandemi kurulu, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında toplandı.  Toplantıya  Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Sakarya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Aydın Kutlu, Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü ve Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay katıldı.

Düzenlenen toplantıda denetimlerin iki katına çıkarılması ve kamu kurum kuruluşlarına girişte HES kodu zorunluluğu getirilmesi kararlaştırıldı. 

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım , kentteki korona salgını ile ilgili bir paylaşım yaptı ve "Kamu kurumlarına girişte HES kodu zorunluluğu getirilmesine, il genelinde denetimlerin iki katına çıkarılmasına ve fabrika ile işletmelerde molalara dönük özel önlemler alınmasına karar verilmiştir" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA