Yeni Vakalar Sonrası 6 İlde Karantina Başladı-İşte O Şehirler ve Karantinaya Alınan Yerler

Son dakika haberi: 6 farklı şehirde mahalle, bina ve köylerde karantina uygulaması bugün başladı. Korona testlerinin pozitif çıkması sonucu başlatılan karantina 14 gün sürecek.

Yeni Vakalar Sonrası 6 İlde Karantina Başladı-İşte O Şehirler ve Karantinaya Alınan Yerler

6 şehirde karantina.

Korona salgınında tahlike devam ediyor. Normalleşme sürecine girilmesi sonrası birçok yerde kalabalıklar oluşurken bazı illerde korona virüs salgını nedeniyle bazı mahalleler, binalar ve köyler karantinaya alındı. Bugün karantinaya alınan bölgelere kamubulteni.çcom olarak bu yazımızda yer verdik.

DÜZCE 'DE KORONA KARANTİNASI

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında toplanan Düzce İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, olağanüstü toplantısını gerçekleştirdi ve Kaynaşlı ilçesine bağlı Darıyeri Mengencik köyünde artan vaka sayıları nedeniyle karantina kararı aldı. 

Bugün başlayan karantina süreci 14 gün devam edewcek ve köy sıkı şekilde takibe alınacak.

SİİRT 'TE COVİD 19 KARANTİNASI

Siirt Valiliğinden bir son dakika açıklaması yapıldı ve bir binanın karantinaya alındığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, merkez Bahçelievler Mahallesinde bulunan Danış apartmanının karantinaya alındığüına yer verildi. Söz konusu açıklamada, "İl Hıfzıssıhha Kurulunca korona virüs salgınından korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla karantinaya alınması kararlaştırılan apartmanda 14 gün süreyle karantina uygulaması başlamıştır" ifadelerine yer verildi. 

KİLİS 'TE CORONA KARANTİNASI

Elbeyli Kaymakamı Kadir Duman tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve  Kaymakam Duman, ilçeye bağlı Yağızköy Eğlence mezrasında karantina başlatıldığına yer verildi. Açıklamada Mezra'da  1 kişinin Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine aynı avluda farklı hanelerde temaslı kişi sayısının fazla olması nedeniyle karantina başlatıldığı bildirildi.

Açıkalmada, "Toplum sağlığının korunması amacıyla toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzca; İlçemiz Yağızköy Eğlence Mezrası Küme Evleri 39 No'lu avlu içerisindeki 4 konutta 22 Haziran 2020 saat 00:00'a kadar 14 gün süre ile Avlu bazlı karantina uygulanmasına karar verilmiştir. Karantina sürecinde aynı avlu içinde yaşayan vatandaşlarımızın her türlü talep ve ihtiyaçları Kaymakamlığımız bünyesinde oluşturulan ve günün her saatinde görevde olan Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerimizce karşılanacaktır" denildi. 

BİTLİS 'TE CORONAVİRÜS KARANTİNASI

Bitlis'in Tatvan ilçesinde  bir köyde korona virüs vakası  çıktı.  Korona sonrası bu köy karantinaya alındı. 

Tatvan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Tatvan ilçesine bağlı Kısıklı köyünde 7 Haziran 2020 tarihinde köyü ziyaret eden 2 vatandaşta korona virüs şüphesi olması üzerine yayılımı engellemek amacıyla İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddesi kapsamında karantinaya alınması ve belirtilen köyde giriş çıkışların 8 Haziran 2020 tarih ve saat 11.00 itibariyle ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmasına. Gerekli tedbirlerin kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine. Yukarıda belirtilen tedbirlere ilişkin uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına. Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına; oy birliği ile karar alınmıştır" denildi.

KONYA 'DA KORONAVİRÜS KARANTİNASI

Hacıseyit Ali ile Alaylar 2 adlı mahallelerde koronaya rastlandı. Bunun üzerine iki mahallede bulunan sekizer  apartman karantinaya alındı. 

MANİSA 'DA KORONA KARANTİNASI

Manisa  'nın Köprübaşı ilçesinde 3 sokak için yeni tip koronavirüs vakaları nedeniyle karantinaya alındı.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA