Yeni Vakalar Çıktı: 11 Şehirde Bu Adreslerde Karantina Başladı

Son dakika haberi: 11 şehirden art arda son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Edinilen bilgilere göre 11 şehirde birçok mahalle, ev ve köy karantinaya alındı.

Yeni Vakalar Çıktı: 11 Şehirde Bu Adreslerde Karantina Başladı

11 Şehirde karantina başladı.

11 şelhirde korona vakaları artışa geçti. Yeni vakaların ortaya çıkması sonrası birçok bölgede karantina başlatıldı. Bugün başlayan ve 14 gün sürecek karantinanın detayları şu şekilde:

ADIYAMAN 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Korona vakalarında korkutan artışın yaşandığı Adıyaman'dan gelen son dakika bilgisine göre yeni vakaların ortaya çıktığı ve vakaların ortaya çıkması sonrası filyasyon çalışmaları başlatıldı ve çalışmalar kapsamında belirlenen 53 ev karantinaya alındı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar kapsamında , farklı mahallelerdeki 53 evde karantina uygulanmaya başlandı.

SİNOP 'TA KARANTİNA BAŞLADI

Sinop Durağan 'dan son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre Durağan 'da bir köy karantinaya alındı.

Durağan Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Köseli köyünde koronavirüs vakalarının tespit edildiği, bu kapsamda köyde karantina başlatıldığına , giriş çıkışların kapatıldığına yer verildi.

ORDU 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Ordu 'dan gelen son dakika bilgisine göre Gürgentepe İlçesi 'ne bağlı mahallede bazı adresler karantinaya alındı. 

Valilik tarafından yapılan açıklamada Muratçık Mahallesi ile ilgili olarak uyulması gereken kurallara ilişkin ilave tedbirlerin alınmasının gerekli görüldüğüne yer verildi. İşte açıklama:

"Gürgentepe ilçesi Muratçık Mahallesi'nde çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda koronavirüs vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla Muratçık Mahallesi Merkez Caddesi Eynoğlu Küme Evleri ve Kurtoğlu Küme Evleri'nde 18 Ağustos 2020 tarihi saat 24.00'den itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mevki ile olan giriş çıkışların kapatılmasına karar verilmiştir."

GAZİANTEP' TE KARANTİNA

Gaziantep Islahiye 'den gelen bilgilere göre iki mahallede 49 evde karantina başlatıldığına yer verildi. Islahiye İlçesi 'ne bağlı Kozdere ile Burunsuzlar mahallelerindeki bazı kişilerde korona vakaları ortaya çıktı. 

Yeni vakalar sonrası ilçede iki mahallede karantina başlatıldı. Başlayan karantina 14 gün sürecek.

KÜTAHYA 'DA KARANTİNA

Kütahya’nın Hisarcık ilçesine bağlı Hamamköy köyü, corona virüsü vakaları nedeniyle 14 günlüğüne karantinaya alındı.

Resmi açıklama şu şekilde:

Hamamköy köyünde vakalardaki artış nedeniyle bireysel izolasyonun yeterli olamayacağı, alınan tedbirlerin bulaşın yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla 14 gün süreyle karantina uygulaması başlatılmıştır.

OSMANİYE 'DE KARANTİNA

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı  Kerim köyü ile Göçmenler Mahallesi’nde 14 gün karantina  başladı.

SİNOP 'TA KARANTİNA

Sinop’un Durağan ilçesine bağlı Köseli köyü karantinaya alındı.

RİZE 'DE KARANTİNA

Rize’nin Güneysu ilçesinde bulunan Kibledağı, Gürgen ve Başköy köylerinde karantina başladı.

SİVAS 'TA KARANTİNA

Sivas’ta Çatalkaya ve Mermer köyleri ile Karadoruk köyüne bağlı Aşağı Çatkara mezrasınde karantina uygulaması başlatıldı. 

ÇANKIRI 'DA KARANTİNA

Çankırı’nın Korgun ilçesindeki iki köyde 14 gün karantina uygulaması başlatıldı. 

MALATYA 'DA KARANTİNA

Malatya’nın Arapgir ilçesinde bir mezra ile Kuluncak ilçesinde bir mahalle karantinaya alındı.

Arapgir Kaynak Mahallesi Levenge mezrasında 8 kişide Covid-19 tespit edildiği belirtildi.

Kuluncak ilçesi Karıncalık Mahallesi’nde de, bazı kişilerin test sonuçlarının pozitif çıkması nedeniyle karantina kararı alındığı vurgulandı.

KARABÜK 'TE KARANTİNA

Karabük’ün Yenice ilçesine bağlı Nodullar köyü ile Yortan beldesi merkez mahalleleri ve Akmanlar köyündeki bazı evlerde karantina başladı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA