Yeni tedbirler mi geliyor? Kapanma olacak mı?

Omicron vakasının iyice yayılmasıyla beraber yeni tedbirler gündeme geldi, kapanma olacak mı? Yeni tedbirler neler?

Yeni tedbirler mi geliyor? Kapanma olacak mı?

Günlük vaka sayısının 70 binlere dayanması endişe verici olarak değerlendiriliyor. Kısa süre sonra 100 bin bandına çıkmasının muhtemel görüldüğü vaka sayılarında yeni tedbirler olacak mı? Omicron vakasının kendini hem dünyada hem de ülkemizde iyiden iyiye hissettirmeye başlamasıyla yeni tedbirler gündeme geldi. Dünya genelinde de yeni tedbirler söz konusu. Şu an için herhangi bir tam kapanmanın gündemde olmadığı, ancak yeni tedbir önerilerinin olduğu gündemde olduğu haberleri var. Sömestr tatiliyle bu tedbirlerin ele alınabileceği konuşuluyor.

Yüzde 50 Sınırlaması Olacak Mı

Vakaların artmasıyla AVM, sinema, tiyatro, konser, lokanta ve kafe gibi toplu alanlarda yüzde 50 sınırlaması gündemde. Ayrıca bu alanlara girmek için PCR testinin gerekliliği değerlendiriliyor.

Öğrenciler Test Yapmaktan Kaçıyor

Birçok üniversite şuanda final haftasında, bu yüzden hasta olan öğrenciler test yapmaktan kaçınıyor. Bu durum da bulaş riskini arttırmakta. Finallerden sonra verilecek aranın, virüsün yayılımını bir nebze azaltması bekleniyor.

3. Doz Şartı

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından statlara girişte 3. Doz şartı getirildi. Bu şartın kapalı mekanlarda da uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor.

Okullar Kapanmayacak

Milli Eğitim Bakanı Özer, CNN Türk’te yaptığı açıklamada şuan için tatilin bir hafta öne veya geriye çekilmesinin söz konusu olmadığını belirtti.